Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JoasiaBoro

Ból piersi w 36 tygodniu ciąży

Polecane posty

Cześć! Obecnie jestem w 36 tygodniu ciąży. Całą ciąże czułam się jakbym w tej ciązy nie była, przypominał mi tylko o tym brzuch a z czasem kopniaki od mojego maleństwa. Teraz mam problem z piersiami. Od 7 miesiąca z piersi wycieka sira. Teraz od kilku dni moje piersi stały się nabrzmiałe, wrażliwe na dotyk (szczególnie brodawki), one po prostu bolą. Momentami czuje ból w dole brzucha. Nadal czuje jak mała się kręci. W nocy nie mogę spać, nie dość że męcze się z zaśnięciem to co chwile jeszcze budze się przyczyną tego jest chrapanie mojego męza. Hormony mi tak szaleją, że w tych chwilach chce go zabić. Później mi przechodzi i sama jestem w szoku że potrafie go tak skrzyczeć. Ból pleców i żeber również jest. Po ostatniej wizycie u ginekologa usłyszałam, że termin porodu ze względu na wielkość dziecka przyspieszy się do 13 maja. Jutro mam kolejną wizyte, będę miała robione USG i zobaczymy co tym razem się dowiem. Moje pytanie brzmi: Czy martwić się tym bólem piersi? Czy mogę spodziewać się w najbliższym czasie, że dziecko przyjdzie na świat? Wiem że wizyte mam jutro, ale chyba rozumiecie, że się niecierpliwie i martwie że może być coś nie tak. A jak u Was ciąża przebiega?

Gość gość
ciążą- piersi przygotowują się do karmienia i stąd dolegliwości

W internetach wyczytałam że może być to stan zapalny. Boje się że jeszcze pod koniec ciąży wyjdzie coś.

Gość gość
Mnie sutki bola od poczatku ciazy. Jestem teraz w 33, piersi powiekszyly sie bardzo. Mam teraz takie jak przy nawale pokarmu po urodzeniu pierwszego dziecka.