Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malina25

kupno łóżeczka

Polecane posty

Gość malina25

Witam sie z Wami i prosze o rade i opinie:)otóż za dwa dni wkraczam w 30 tc i uznalismy z mężem że czas pomyśleć o zakupach dla naszego synka;) wypatrzyłam świetne łóżeczko na allegro , takie co można przerobić na tapczanik. Jest też do niego cały zestaw - pościel , rożek , baldachim , pieluszki itd. Tylko troche sie boje kupować w ciemno , bez poprzedniego obejrzenia na żywo. W sklepach tego łóżeczka nie widziałam. Czy któraś z Was zamawiała łóżeczko przez internet? Czy , kiedy paczka przyszla, wszystko było w porządku? Oto link : http://allegro.pl/22-el-lozeczko-z-szuflada-tapczanik-gryka-posciel-i5013906698.html

Gość gość
Ja bym Ci polecała przemyśleć kwestie materaca z gryki. Miałam taki, okazało się, że jakimś sposobem z boku się zmoczył (mimo prześcieradła niby nieprzemakalnego) i zaczął pleśnieć. Masakra. Z tego co później doczytałam na ten temat w internecie niestety tak się czasem dzieje. Obecnie posiadam materac lateksowy i jest ok. Co do zakupu łóżeczka przez internet nie poradzę, bo kupowałam w sklepie stacjonarnym. Jakoś wolałam obejrzeć je na żywo. Inna możliwość jest taka, że oglądasz w sklepie na żywo, a później zamawiasz ten sam egzemplarz przez internet, czasem może się to opłacać, zwłaszcza przy droższych modelach.

Gość gość
kup lepiej normalne lozeczko. rownie dobrze moze byc tak,ze dziecku w pozniejszym okresie nie bedzie w nim wygodnie i nie bedzie chcial spac. u mnie tak bylo i teraz dziec spi z nami. mimo iz przez pierwsze 8msc spala w lozeczku bez problemu to z czasem zrobilo sie dla niej za ciasne i za chiny nie pospi dluzej jak do przekrecenia na drugi bok. mysle nad kupnem drugiego lozeczka ale jeszcze nie wiem jakie,bo na takie jak tu pokazujesz to 2latek bedzie za duzy (120 na 60),a mniejszego dziecka bez barierki nie wsadzisz bo spadnie.

Gość malina25
Dzieki za sluszne rady:)przemysle jeszcze raz to łóżeczko . A może macie jakies inne rady dla mnie dotyczace tego zakupu? Na co warto zwrocic uwage? Jaki materac wybrac?

Gość gość
ja ci dobrze nie doradze,bo ja mam turystyczne coto baby i jestem zadowolona. na poczatku mialam zwykly materacyk i sprawdzal sie ok ale do 1msc,pozniej corka sie zapadala w nim(chyba pod wplywem ciezaru). kupilam z kokosem z jednej strony(dla starszaka),a z drugiej pianka i jestem mega zadowolona. sa tez z silikonem tez bardzo dobre(chcialam taki ale akurat nie bylo). aha dodam jeszcze,ze takie male dziecko boi sie duzej przestrzeni wiec pierwsze 3msc najlepiej spalo jej sie w malej kolysce/gondoli wozka (ciasno,cieplo). i jeszcze co do lozeczka to fajnie jak ma regulowana wysokosc. co do przewijaka to u nas sie nie sprawdzil.

u nas mamy zwykle lozeczko i do tego supermami poduszke jak literka c, bo dzieki temu mala nie wierci sie po calym lozeczku tylko w jednym miejscu