Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spanikowana993

droga naturalna vs. cesarka

Polecane posty

Gość spanikowana993

Witam drogie Panie! Jestem młodą kobietką, jeszcze nie rodziłam, ale właśnie sobie uświadomiłam, że poród to temat tabu. Nikt wcześniej mi nie mówił jak to będzie wyglądało a ostatnio trafiłam w internecie na jakiś artykuł na ten temat i... spanikowałam. Wydaje się, że poród to tyle bólu, w przypadku drogi naturalnej nacinanie krocza, możliwość uduszenia dziecka itp. a po cesarce z kolei 10 dni się dochodzi do stanu, w którym można wstać z łóżka. Jestem przerażona! Czy któraś z doświadczonych Pań mogłaby mi opisać jak wygląda poród? Czy ktoś jest w stanie porównać drogę naturalną z cesarką?

Gość gość
Milion wątków i kłótni już na ten temat było. Po diabła kolejny?

Gość rzeźniczka
oto jak wygląda poród naturalny: potworny ból - skurcze kilkanaście godzin wycia z bólu Wywoływanie porodu masaże szyjki i inne bolesne atrakcje Parcie : straszny wysiłek i ból Naciecie lub pękniecie krocza Szycie krocza dodatkowy ból Nie można kilka tygodni usiąść i ma wiele POWIKLAN : Pękniecie naczynek na twarzy z wysiłku przy parciu Komplikacje krwotoki , rozejście się szwów, ropień krocza Krwiaki pochwy utrudniające współżycie Komplikacje dla dziecka : niedotlenienie , kalectwo , porażenie mózgowe , gorszy rozwój dziecka, ADHD na skutek ciężkiego porodu Problemy z załatwiam się i oddawaniem moczu Problemy ze współżyciem : luźna pochwa lub źle zszyte krocze , uszkodzenie nerwów krocza, bolesne współzycie przez długi czas Nieotrzymanie moczu Wypadanie pochwy Pękniecie macicy – niepłodność Pękniecie kiszki stolcowej – dożywotnie nieotrzymanie kału hemoroidy Kompletne obdarcie z intymności Rozejście się miednicy i konieczność rehabilitacji a nawet operacji Czyszczenie macicy po porodzie na żywca

Gość gość
Poszukaj tematu " moj pierwszy porod" . Bardzo duzo kobiet sie tam wypowiedzialo.

Gość gość
A jesteś w ogóle w ciąży już?

Gość gość
ja miałam 2 cesarki i wstałam na drugi dzień, jakie 10 dni bez przesady

Gość spanikowana993
nie jestem w ciąży, ale zanim zaczęłam uprawiać seks jakoś przygotowałam się na ewentualną ''konsekwencję'', teraz jak zaczęłam czytać internet to zaczęłam też unikać seksu, tak się ewentualnego porodu przestraszyłam :(

Gość gość
ja wole cc niż dentystę, tak śpiewałam na fotelu

Gość gość
No, tak myślałam. Nie czytaj, bo tylko się niepotrzebnie nakręcasz negatywnie. A po co ci to? Poród nie jest łatwy i boli ale nie jest w większości przypadków też traumą. Na razie masz czas na czytanie o porodzie. W końcu ciąża trwa 9 mies. Ja mam za sobą 2 ciąże i 2 porody sn z których żaden nie był dla mnie traumą.

Gość gość
jak jest się już w ciaży to obawy mijają, bo i tak urodzić trzeba, teraz nie ma co przemyślać, później hormony jakoś tak osłabiają nasza czujność i strachu wielkiego nie ma

Gość gość
jaki temat TABU? czy w ogóle wiesz co znaczy określenie TABU? Jak się ktoś interesuje to może spokojnie znaleźć wszystkie informacje na ten temat, a to że dotąd się tym nie interesowałaś nie oznacza, że temat jest TABU