Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Następne łóżko dla dziecka (po łóżeczku niemowlęcym)

Polecane posty

Gość gość

Jakie łóżko kupiliście swoim 2-3 latkom, gdy już zaczęły wyrastać z łóżeczka?

Gość gość
ja kupiłam łóżko firmy piętrus o wymiarach 180 x 80/90. Jakoś nie byłam przekonana do tych rozsuwanych

Gość gość
na pewno takie w rozmiarach: 140x70

Gość gość
gościu wyżej , ja mam takie od początku, meble z atb , bardzo fajne możesz pózniej przebudować.

Gość gość
Ja swojemu dziecku, jakoś w okolicach drugich urodzin kupiłam łóżeczko 70x140.. być może spałby jeszcze w tym małym, ale chciałam by miał ok 4 miesięcy na przyzwyczajenie się do nowego łóżka, gdyż młodsze odda lada moment bratu.. poszło zaskakująco szybko.. a dodam, że nie miałam wyciąganych szczebelków w łóżeczku i obawiałam się, że może będzie ciągle wstawał i wychodził z łóżka. owszem.. a to sobie przyniesie samochodzik, a to wyjdzie, bo chce siku, a to coś.. ale najczęściej woła (że chce pić, ze się chce przytulić itp.).. Nie jest źle ;) W każdym razie wymiar 70x140 i myślę, że jest ok.. starczy mu spokojnie jeszcze na jakiś czas...i kołdrę mu kupiłam 100x135 czy jakoś tak, bo się rozkopywał w tej mniejszej.

Gość gość
A ja kupiłam większe 165x80.( Materac 160x80.) mała przenosi sie do niego za 2 msc. Będzie miała 2l1msc Jest bardzo długa. Za ponad miesiąc konczy 2l a ma 94cm wzrostu. 140/70 to chyba zbedna rzecz chyba ze ktos nie ma miejsca. To moje ma fajną barierke zabezpieczającą bo mała strasznie sie kręci w nocy i na bank by spadała ze zwykłego.

Gość gość
moi chłopcy przeszli od razu do dużych łóżek 140x200, mają duże pokoje, więc dało radę, a ja nie muszę kombinować z pościelą, bo wszystkie w domu są takie same (chodzi mi i o poszwy i kołdry)

Kupiłam 160x80 cm z barierkami - łóżko abc na allegro. Mała miała 1,5roku i do tej pory tam śpi (nawet nie wychodzi w nocy).

Gość gość
My korzystamy podczas podróży z łóżeczka Sven Plus od Lionelo (tu można podejrzeć co i jak -http://lionelo.com/product_category/lozeczka). Mega wygodne łóżeczko od razu z przewijakiem, lekkie ale stabilne, łatwe w złożeniu itp. No i też sama kolorystyka jest taka, żeby dziecku było przyjemnie, wygodnie i w sam raz ;)

Gość krzysztof1991
Dobry wybór to łóżko 140x70 z barierkami zabezpieczającymi. Takie łóżko dla dziecka z reguły mieści się w miejscu, w którym wcześniej stało łóżeczko niemowlęce. Warto też zainwestować w dobrej jakości materac, może być z warstwą lateksu a przynajmniej z matą kokosową na piance wysokoelastycznej. Tu jest potraktowane o takich łóżkach http://malekrolestwo.prv.pl/wybieramy-lozko-dla-dziecka.html

Gość czerwonamiska
Jakie wybraliście?

Gość gość
Biale lozko Kriter z Ikea... corka spala w nim od 2 do 8 lat. Cena niska, jakosc zadowalajaca, wyglada niezle i nie zal bylo wyrzucic ;)