Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Klebsiella u niemowlecia

Polecane posty

Gość gość

U mojej 6tygodniowej coreczki wyszla ta bakteria w posiewie kalu. Czekam jeszcze na antybiogram,zeby dobrac kuracje. Czy ktoras z Was sie spktkala z ta bakteria?

Gość gość
Ja się męczylam z ta bakteria jak córka właśnie 6 tyg miała. Posiew był powtarzany siedem razy. Mała dostawała bactrim, potem 2 razy zinnat i klacid. Do tego caly czas dicoflor i blf 100. Leczenie trwało ponad pół roku. Przepadło nam przez to szczepienie na rotawirus bo pediatra się nie zgodził szczepić. Szczepienia tez opóźnione były.

Gość gość
A jakie są objawy tej bakterii? Mam bardzo niespokojne dziecko. Robiłam morfologie , wymaz z ucha i nosa i nic.

Gość gość
Wlasnie cale szczescie,ze przelozylam na wszelki wypadek szczepienie. Nie wiem co by bylo jakhym zaszczepila. U nas objawy to krew w kupce (kropeczki,niteczki),czasem lekko zielonkawe kupki i wodniste. Nie wiem czy jest to biegunka czy nie,bo mala wyproznia sie po kardym karmieniu,a bardzo czesro je to i stolcow jest duzo. To trwa juz od 3tygodni i zaden lekaez nie wpqdl na to,zeby zlecic badania.Zrobilismy posoew z kalu ma wlasna reke i wyszla ta bakteria. Teraz musimy powtorzyc i dodac antybiogram. Corka jest tez alergiczka i niewiadomo czy te objawy nie sa zwiazane tez z alergia. CRP jest w normie,zadnej infekcji nie ma. Tylko marrwi mnie,ze klebsiella wypaela cala dobra flore bakteryjna z jelit. Podaje Dicoflor,ale narazie nie pomaga.