Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zatoki brak kataru a spływająca wydzielina jedynym objawem

Polecane posty

Gość gość
Do osoby z zieloną wydzieliną a steryd do nosa już był stosowany ?

Gość gość
23:01 :) dziekuje :) ta wydzielina jest jak klej , alergolog byl i laryngolog byl i nic nie wykazało, powiedzieli niezyt gardla a ja wiem ze przyczyna jest wyzej niz gardlo bo gardlo tylko choruje przez ta wydziine, latarka swiecilam gardlo i widzialam jak plynie z gory zielona flegma

Gość gość
jeżeli masz alergię na kocią sierść to czemu z nim śpisz ?

Gość gość
Sterydu nie mialam, po alergologu poszlam do karyngologa i przepisał mi tylko cos na suchy nos- jakis olej biostymine i do ssania na gardlo a gdy powiedzialam latyngologowi ze widze zielona flegma z glowy to olal i skupił sie na gardle:(

Gość gość
A jakie leki leki masz na pokrzywkę ? Czy brałaś jakiś lek na rozrzedzenie wydzieliny przepisany przez lrkarza ?

Gość gość
i czy było wykonywane zdjęcie rtg zatok lub tomografia ?

Gość gość
Nie mam alergii na siersc- nie wyszla w testach chociaz czasem mysle ze moze tez sie przyczynia, spie z nia bo sama lgnie do mnie i szkoda mi odganiasz ale razczej zatoki nie sa od kota

Gość gość
Nic na rozrzedzenie nie dostalam, te leki oleje nic mi nie pomagały, nie wierzyli ze to moga byc zatoki a ja wiem ze z glowy cos leci po tylnej ścianie , alergolog tylko wspomniał ze moglby mi zrobic kilka zabiegów plukania zatok ale bardzo drogo

Gość gość
Na pokrzywke tylko alertec, pomaga jedna tabl na półtora dnia

Gość gość
Tomografiu nie dostalam skierowania ani nic:( leczenie szczecińskie tsk wyglada i przy tym mam mala ilosc krwinek bialych, totalna zlewka przez lekarzy

Gość gość
Płukanie zatok można samemu zrobić w domu , nawet dzieci płuczą sobie same . Spróbuj może ten sinupret on jest bez recepty lekaże często go przepisują , ale jest to ziołowy lek i musisz sprawdzić skład czy nie masz uczulenia na jaiś składnik ,

Gość gość
Dziekuje kochana a jak sie plucze zatoki? :)

Gość gość
pokrzywka moze byc od zatok, takie zatrucie zanieczyszczenie organizmu moze tak sie objawia - pokrzywką

Gość gość
Czyli cetyryzyna jeżeli pomaga to ok . Ja bym na twoim miejscu płukała zatoki rostworem soli z sodą . Jeżeli chcesz to mogę ci napisać jakie proporcje i podesłać link jak się to robi ?

Gość gość
Płaska łyżeczka soli na pół litra wody lekko ciepłej i na czubek łyżeczki sody . Kup sobie napój taki w plastikowej butelce z takim dziubkiem i wlewasz ten roztwór tą butelką jedną dziurką a on wylatuje drugą i potem zmiana , zaraz poszukam ci filmik na yt jak to wygląda

Gość gość
Ja już żyje z tym 3 lata,zawsze zero kataru wszystko spływa gardłem u mnie powodem jest krzywa przegroda i przerost małżowiny nosowej.Często łapie ostre zapalenia zatok ze 4-5 razy do roku ,pomaga płukanie zatok zestawem "Sinus rinse" drogie ale pomaga a gdy skończą sie saszetki można samemu robić solanke dodać troszke sody i płukać aż sie oczyści zatoki.A tabletki na rozrzedzenie wydzieliny hmm sam nie wiem czy to coś daje lekarze zawsze to zalecają ale na pewno nie zaszkodzi ;)

Gość gość
dziś pokrzywka moze byc od zatok, takie zatrucie zanieczyszczenie organizmu moze tak sie objawia - pokrzywką - zgadzam się z tym stwierdzeniem lub mogą potęgować objawy pokrzywki

Gość gość
Dziekuje kochane:) zapisze sobie ten temat i wasze wskazówki :) jednak na kafe sa dobrzy ludzie :)

Gość gość
Zanim zaczela meczyc mnie ta wydzielina to najpierw bylo uczucie guli w gardle i duszności na dworze i zmęczenie i ciezkie glebokie oddychanie, po okresie guli w gardle pojawiła sie wydzielina i pokrzywka, pokrzywka to dermografizm, gdy tylko zadrapie sie czyms lub dotkne czyms ostrym to pojawiają sie pregi i paskudnie swedzi , moge rysować po skorze i te rysunki swedza. Dziekuje wam za przepisy plukania zatok i za wszystko :):)

Gość gość
Tu jest filmik jak się płucze zatoki https://www.youtube.com/watch?v=aZgueuvJIsQ Ja płukałam rostworwm robionym w domu bo w aptece kosztuje jakieś 80 zeta a to tylko sól i soda . Można płukać kilka razy dziennie i ja jeszcze do tego stosowałam sposób 2 płukania że wlewasz dziurką i zasysasz tą wodę do gardła i wypluwasz wtedy te tylne zatoki lepiej oczyszcza z te flegmy , Jak znajdę strone gdzie to było opisane to tu wkleje , Ijak płuczesz tym pierwszym sposobem to najlepiej mówić coca cola wtedy woda nie będzie wlatywała do gardła

Gość gość
Czyli masz zapalenie zatok na tle alergicznym które potęguje pokrzywkę . Ja też mam dermografizm ale ja się nie drapie i mi to nie przeszkadza ale zatoki mi wywoływały choroby alergiczne skóry . Też była gula w gardle duszności itd , Musisz wyleczyć zatoki to wszystko się uspokoi

Gość gość
Jestescie kochani :)

Gość gość
Bede mowic cola cola to nie wpłynie do gardla :) a czy zatoki mogly zaczac chorować od rannego mycia glowy i wylazenia z domu z mokra jeszcze glowa? :)

Gość gość
Zapisałam sobie ten temat jeżeli ktoś będzie chciał jeszcze o coś spytać to prosze tu pisać , będe tu zaglądać i jeżeli będe w stanie pomóc to na pewno odpiszę .

Gość gość
tak mogły po prostu mogły zostać przeziębione .

Gość gość
Ja tez bede tu zaglądać:) dobranoc kochani:)

Gość gość
Bo przy pierwszym sposobie woda ma przepłynąć z jednej durki porzez zatoki i wypłynąć drugą dziurką a czasami jak ktoś nie potrafi ułożyć podniebienia to woda może wlewać się do gardła i dlatego mówi się coca cola , nawet jak laryngolodzy płukają to każą też tak mówić

Gość gość
miało być płuczą .