Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fikuMikuu

Dieta bezglutenowa

Polecane posty

fikuMikuu dziś A ja ci zaproponuje dietę cud, dieta cud to dużo seksu i głód :D:D

Nie chodzi mi o chudnięcie, a o zdrowie, istnieje przekonanie że gluten jest niezdrowy ale co to ma wspólnego z faktami?

A tak na poważnie fikuśna, to zacznij uprawiać sport grubasku.....

A ja oo środy zrobiłem na rowerku 350 km, jutro trasa ok150 km, a w niedzielę wybieram się w Czeskie Sudety i stuknie jakieś ponad 200 km, wszystko oczywiście cyklicznie, a na majówkę kajak i prawdobodobnie rejs do Breslau a przynajmniej do Opola,zobaczy się od pogody i chęci.

fikuMikuu dziś - Czemu nie idziesz nad jezioro i nie zaczniesz pływać? Woda już jest ciepła, jaj już pływałem w jeziorze na początku kwietnia.

no ja wyrobiłam normę przez weekend b ędę się obijać i jeść ;) A pytanie w temacie ponawiam, nieraz na kafe słyszalam (od gąski?) o osobach, ktre nie jedzą glutenu.

No właśnie żabciu, coraz więcej takich artykułów, z drugiej strony coraz wiecej artykułów piszących o złym glutenie. Szkoda że nie mamy dostępu do publikacji naukowych i tylko czytamy wtórne źródła, które są niewiarygodne.

Gość Zuzanna Amelia ææ
A Wy od rana na kafe? Piekna pogoda dzisiaj. Moze jakas wycieczka by sie udala. Zab teraz duzo dookola. Mozna jakas pocalowac. Moze zamieni sie w ksiecia. Gluten to skladnik maki przennej, zytniej i jeszcze kilku innych. Jest normalnym , stalym skladnikiem naszego pozywienia. Wystepuje w pieczywie , kluskach , ciastach. Nie powinni go jesc tylko ci , ktorzy sa na niego uczuleni. A media od zawsze pisaly rozne rzeczy niekoniecznie zgodne z prawda. Media pisza to co przyciagnie oko i sprawi , ze ludzie klikna na strone lub kupia gazete.

Gość Zuzanna Amelia ææ
A Ty stosujesz diete bezglutenowa?

Nie. Ja nie stosuję żadnej diety. Jem to co lubię. No może staram się czasem zrezygnować z czegoś co wiem ze jest niezdrowe i kupić coś lżejszego.

Gość maggie705
Nie każda dieta będzie w pełni odchudzać nasz organizm. Musimy ją dobrać do trybu życia, do codziennych zadań. Warto moim zdaniem w tym celu zgłosić się do Centrum Leczenia Otyłości. Znajdują się w 20 placówkach na całym świecie. Moim zdaniem super sprawa. Dodatkowo są liderem w tym co robią.

Gość sejn
uważam, że ta dieta to bardzo dobry sposób nie tylko na zdrowsze życie, ale na lepszą figurę i po prostu bezpieczna dla nas. U siebie podejrzewam nadwrażliwość na gluten i czekam na wizytę żeby zrobić testy. Czytałam o tego typu nietolerancjach pokarmowych http://www.jemiwiem.pl/a_18.htm i wiem, że trzeba się badać i leczyć bo nieleczone mogą mieć bardzo fatalne skutki...