Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CO NA WYPLYWAJACA ZOLTA WYDZIELINE Z UCHA

Polecane posty

Gość gość

Witam.Od grudnia mecze sie z uchem.jest czas ze prawie o nim zapominam, jednak przy zimnej i wietrznej pogodzie zaczelo mnie znowu bolec i zaczela wyplywac wydzielina, czego wczesniej nie mialo miejsca. Jakie krople na takie cos? czy moge cos innego tez zastosowac? Dziekuje z gory

Taki wyciek z przewodu słuchowego jest najczęściej objawem chorób o charakterze zapalnym ucha zewnętrznego lub środkowego, przypadku wycieku z ucha konieczna jest wizyta u lekarza otolaryngologa w celu rozpoznania i podjęcia właściwego leczenia.Powikłania po takim wycieku mogą być nie odwracalne.

Gość gość
czyli jednym slowem musze isc do lekarza z tym?

Gość gość
mialam to samo, wydzielina byla juz cuchnaca:o poszlam do laryngologa i przepisal mi masc antybiotykowa do ucha, smarowalam nia srodek ucha przez 10 dni co 8 godzin. niestety bakterie uszkodzily mi ucho srodkowe, pozostaly mi do dzis szumy w tym uchu, mimo ze infekcja dawno przeszla. wszystko przez zwlekanie i niepojscie natychmiast do lekarza:( infekcja powstala od mikroskopijnego urazu ucha patyczkiem podczas czyszczenia, nigdy nie wolno czyscic uszu patyczkami, uszy same sie oczyszczaja, wystarczy po kapieli lub prysznicu wytrzec ucho recznikiem.

Gość gość
mialam ten wyciek przez okolo 3 dni, teraz juz nie.

Gość gość
ja mialam 2 rayz antzbiotzki przepisane na to plus jakies krople,ale inny lekarz powiedzial zeby nie stosowac tych antybiotykow,wiec przestalam.