Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Naturalny sposób na zakola u męzczyzn

Polecane posty

Gość gość

Z tej strony płeć brzydka. Wiek 28 lat, od ponad roku zaobserwowałem znaczny postęp w tworzeniu się u mnie zakoli. Pierwsza myśl to pewnie genetycznie. Stosuję olej rycynowy (naczytałem się mnóstwo). Stosuję go na krótkie włosy ok. 2 cm od miesiąca. Nakładam go co drugi dzień na 8-10 godzin (nie za długo?), wieczorem go zmywam. Podgrzewam go (nie mieszam z innymi olejami naturalnymi) i wcieram szczoteczką (starą do zębów) na skalp oraz na brzegi włosów. Po kilku godzinach docieram jeszcze palcami i wieczorem zmywam. Zanim udam się do dermatologa (do trychologa niestety kawałek drogi mam no i na wizytę trzeba czekać) to chciałbym wypróbować naturalne sposoby. Czy w kuracji olejem rycynowym mogę stosować coś innego w tym dniu przerwy czy też skóra ma odpocząć a może nakładanie oleju co drugi dzień to także za często? Zmian na skórze nie zaobserwowałem, nic nie szczypie, gryzie, nie czerwieni się, nie swędzi. Chodzi mi po głowie aby w tym dniu przerwy nakładać olej musztardowy lub imbirowy, jeszcze w grę wchodzi woda pokrzywowa ale to z alkoholem i nie wiem czy nie wystąpi uczulenie. Na efekty oleju rycynowego dałem sobie 2,5 miesiąca od początku stosowania. Później wybiorę jednak dermatologa i badania krwi.

Gość gość
Jeżeli jest to genetyczne to nic ci to nie da , jedynie wizyta u dermatologa który może przepisać mocniejsze środki aby wzmocnić te włosy które są i zahamować pogłębianie zakoli . Jeżeli to nic nie da to można zgolić włosy na łyso teraz to bardzo modne .

Gość gość
pod warunkiem, że to będzie dobry dermatolog, bo różnie bywa, prywatnie jest szybciej no ale można chodzić do niego i chodzić

Gość gość
tylko przeszczep

Gość witek885
lepszy niż naturalny sposób będzie sprawdzony sposób:) U mnie zakola zaczęły się pojawiać po 20.urodzinach. Niedawno kupiłem zestaw seboradin men (szampon, balsam i ampułki). Rewelacja włosy wyglądają coraz lepiej, a ja coraz młodziej:)

Gość zaz

dzięki  za podpowiedz

Gość norde

Warto wypróbować serum biotebal men, mi taka systematyczna kuracja wystarczyła. Nie każde wypadanie włosów musi się skończyć zakolami czy łysiną. Wydaje mi się, że dobra dieta, suplementacja i pielęgnacja włosów naprawdę szybo przynosi efekty. 

Gość Nero

Dzisiaj kupiłem biotebal, zobaczymy czy jest  tak skuteczny jak mówisz. Przyda się ratunek dla moich włosów, bo zaczynają za bardzo wypadać. To mało komfortowa sytuacja, szczególnie, że nigdy wcześniej nie miałem kłopotów ze zdrowiem i włosami.