Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćwpotrzebie

Suchy zębodół! Ratunkuu!

Polecane posty

Gość gośćwpotrzebie

Cześć! zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Czy ktoś z Was cierpiał na to dziadostwo? Może od początku: Kilka dni po usunięciu zęba, pojawił się dotkliwy ból. Pojechałam z powrotem do chirurga, okazało się , że mam suchy zębodół, przepłukał mi dziurę , dostałam do środka nipas i poczułam ulgę. Niestety było to przed weekendem, więc ból wrócił, w poniedziałek poszłam do zwykłego stomatologa, bo chirurg przyjmował od wtorku a ja zwijałam się z bólu. Stomatolog przepłukał mi dziure, włożył nipas i tak prze kilka kolejnych dni. Było juz lepiej, minęły z 2 tygodnie ale momentami wciąż bolało, więc z powrotem zgłosiłam się do chirurga, tym razem do tego, który owy ząb usuwał. Wcześniej wykonałam zdjęcie RTG (które zresztą nic niepokojącego nie wykazało). Chirurg dał mi znieczulenie, wyłyżeczkował zębodół, wszystko dokładnie oczyścił aby sprawdzić czy niczego tam nie ma. przepłukał, włożył nipas, opatrunek i po kilku dniach miałam się zgłosić na kolejne płukanie. Minęło już kilka takich wizyt , dziura się jeszcze nie "zasklepiła" całkowicie , wciąż boli- a dzisiaj to już w ogóle jak diabli. Pozostaję mi czekać na wizytę we wtorek. Martwię się jednak strasznie i cierpię jednocześnie , bo to cholerstwo nie chcę się w ogólę wygoić. Dlatego jeśli ktoś z Was miał suchy zębodół- proszę niech napiszę jak to u niego wyglądało?

Gość gośćwpotrzebie
up

Gość gośćwpotrzebie
up

Gość gość
o cholera,a robili chociaz zdjecie zeba? a moze cos z okostna nie w porzadku?

Gość gośćwpotrzebie
Tak robili, zdjęcie nie wykazało nic niepokojącego, czyszczono mi także zębodół po raz kolejny dokładnie i również nic tak nie zostało.

Gość gość
to nie wiem...kurcze,autorko,moze jakis dobry dentysta w okolicy??? troche kosztuje,ale szukaj...

Gość gość
ten ząb był ropny? kup wit C i łykaj duże dawki (najlepiej poczytaj o niej na akademii witalności) czosnek w tabletkach, szałwia do płukania i woda utleniona

Gość gość
albo po prostu podpytaj swojego stomatologa (lub jakiegoś niezależnego, aby mieć porównanie co do opinii) o to, jak łagodzić w domu objawy. Ja mam swojego sprawdzonego stomatologa w sopocie - http://www.as-dent.pl/ i mam bezproblemowe konsultacje.

Gość gość
A ja w Warszawie moge polecić gabinet Sanusdent. Tutaj masz do nich kontakt - http://sanusdent.pl/kontakt,s,30.html

Gość gość
nie wydaje mi sie aby dolegliwosci mogly tyle trwac. Cos mi sie zdaje ze jest nie tak z tym twoim leczeniem. Idz na wszelki wypadek do innego dentysty np http://www.hercka.pl/ i niech sprawdzi czy wszystko ok.