Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pyt.PIT otrzymałam z pracy 11, w styczniu rozl. 28 za wynajem. Jak sie rozliczyć

Polecane posty

Gość gość

Witam, Potrzebuje porady, tak jak w temacie - nie przypuszczałam że będę z tym miała problem. Wynajmuję mieszkanie, tak więc zgodnie z przepisami rozliczyłam w styczniu PIT 28. Dodatkowo pracuję (umowa o pracę) - a więc otrzymałam teraz PIT 11. Byłam pewna, że te dwie kwestie się nie łączą, skoro za wynajem rozliczyłam już PIT i myślałam, że teraz muszę złożyć PIT 37. Jednak niestety mam wątpliwość, bo przy wypełnianiu (za pomocą programu e-pity 2014) są dwie opcje do wyboru: brak dodatkowych przychodów, albo opcja z dodatkowymi przychodami.... i nie wiem... czy trzeba to wskazać skoro tamto już było rozliczone czy nie trzeba...... Z góry dziękuję za pomoc:)

Gość gość
normalnie na pit 37

Gość gość
z zaznaczonym polem - brak dodatkowych dochodów?? Dzięki :)

Gość gość
Nie znam tego programu.Prawdopodobnie to program z takimi podpowiedziami? Zeby łatwiej było samemu wypełnić? Na pit 37 rozliczasz wszystko z pitów 11 i czasami z innych, ale Ty nie masz innych dochodów wiec zaznaczasz że brak innych dochodów, które trzeba uwzględnic w picie 37. 28 już złożyłaś i oni to wiedza ;)

Gość gość
Tak też myślałam, ale jednak przy wypełnianiu pojawiła się a wątpliwość. Tak - to program z podpowiedziami, jednak zmyliło mnie to też, że we wzorze PIT 37 jest pozycja Inne źródła itp, ale nie wiedziałam, że ta rubryka może dotyczyć ewentualnie innych otrzymanych PITów. Bardzo dziękuję :)

Gość gość
W tym 'inne żródła' wpisujesz np. zasiłek dla bezrobotnych, ale to też dostaje sie z PUP pit11. Jeśli wpisałabyś to samo co w pit 28 to byś powieliła ten sam przychód.

Gość gość
Różne są programy, ja wypełniałam programem ze strony http://rozliczeniepit.pl i tam nie ma takiego pytania. Więc tak jak powiedziały poprzedniczki, pit-37 po prostu składasz.