Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sport ciąża

Polecane posty

Gość gość

Hej! znacie jakąś stronkę z ćwiczeniami dla ciężarnych, poleccie coś/ jaki sport tak w ogóle w ciąży uprawiałyście???

Gość gość
mozna uprawiac sport pod warunkiem ze sie uprawiało go przed ciaza-nie zaczyna sie nowych rzeczy w ciazy, wyjatkiem jest giumnastyka dla ciezarnych-ja chodze do swojej szkoły rodzenia w poznaniu na zajecia i te sa typowo pod poród, ale nie schudniesz na nich, raczej nauczysz sie prawidłowo oddychac i porozciagasz

Gość gość
Ja gdzieś tak od 13 tygodnia regularnie chodziłam na basen, mój ginekolog nie widział żadnych przeciwwskazań. Pływanie to super sprawa dla kręgosłupa, szczerze polecam. Stosuj sobie jedynie probiotyki aby żadna infekcja ci się tam nie przytrafiła, ja brałam z zalecenie lekarza provag i było na prawdę o.k.

Gość gość
Pływanie, aqua aerobik dla kobiet w ciąży, gimnastyka, joga, długaśne spacery. Wszystko to zmniejsza dolegliwości ciążowe a także potrafi doskonale przygotować organizm na wysiłek jakim jest poród.

Gość gość
Chodziłam na basen dwa razy w tygodniu i dużo spacerowałam. Jeżeli chodzi o basen to bardzo mnie relaksował i przynosił ulgę szczególnie pod koniec ciąży jak brzuszek był duży. Żeby ochronić się przed infekcjami intymnymi całą ciąże zażywałam provag, dzięki probiotykowi nie miałam również problemów zaparciami.