Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki rower wybrać?

Polecane posty

Gość gość

Będę poruszać się po różnym terenie - jeździć po szosie ale też i dużo po bocznych drogach. Weszłam na allegro a tam ogromny podział na rowery miejskie, górskie, trekkingowe itd Jaki rower jest dobry na "wszystkie" trasy? Może jakaś konkretna marka?

Gość gość
Gorski :) powinnaś to wiedzieć :P

Gość prawictwo pospolite 137
ja ci podpowiem , bo się znam na tym Wybierz rower trekkingowy taki będzie najlepszy w twoim wypadku .. Trekkingowy jest najlepszy na szose+boczne drogi

Gość gość
Tak zdecydowanie trekkingowy. Sama taki mam.

Gość gość
Ale taki lepszy niestety kosztuje...jak kupisz tańszy to zapłacisz głównie za ramę i przerzutki a na innych rzeczach zaoszczędzą i się posypie

Gość gość
Popatrz sobie też na rowery krossa i authora

Gość gość
No chce coś lepszego tak aby było na lata. Ale co za tym idzie chce aby był to rozsądny wybór którego nie będę żałować po jednym sezonie.

bardzo dobre rowery robi firma kellys.. http://rower-sport.pl/pl_PL/p/KELLYS-CRISTY-50-2015/2320?unibike przed zakupem roweru powinnaś dostosowac długośc jego ramy do twojego wzrostu .. wiec musisz pytać sprzedawcy o rame na twój wzrost .. czy to ma byc rama 50 , 55 cm czy na przyklad 60 cm . koła najlepiej 26 cali

czyli najlepiej kupic w sklepie , a nie przez internet .. Jesli przez internet to musisz podać twój wzrost sprzedawcy wiadomo ze osoba o wzroscie 158 cm będzie jezdziła na mniejszej ramie niż ta co ma 174 cm

Gość gość
Hm a nie masz jakiegoś znajomego pasjonata rowerów który mógłby coś doradzić? Wiesz ja swój też bardzo wybierałam. Dużo czytałam,.siedziałam na forum rowerowym, oglądałam filmiki... ale i tak nie kupiłam roweru idealnego dla siebie. Pedało i zębatka do wymiany po jednym sezonie. Dobrze,że trafiłam przez kogoś na kogoś kto się na tym zna i rower naprawiony. Ogólnie to odradzałabym też kupno przez internet...

Gość gość
Ogólnie zależało mi też na przedniej amortyzacji bo w starym rowerze od drgań bolały mnie nadgarstki

Ogólnie zależało mi też na przedniej amortyzacji bo w starym rowerze od drgań bolały mnie nadgarstki o amortyzacje sie nie martw . MArkowe rowery maja o wiele lepszą niż ten twój stary wiec w takim jak na przyklad tutaj nadgarstki cie nie będą bolały ,bo ten rower ma cały osprzęt lepszy . Daje to jako przyklad http://rower-sport.pl/pl_PL/p/KELLYS-CRISTY-50-2015/2320?unibike

jesli kupujesz przez internet to dałem ci tabelke . wystarczy ze podasz dlugosc ramy sprzedawcy jaką potrzebujesz i rower będzie pasował pod twój wzrost

Gość gość
Czyli mój wybór ramy 17 do wzrostu 1,75 to pomyłka?

Gość gość
Więc rama 20

na 175 cm powinnaś miec rame 19 albo 20 cal 19 cal tez bedzie dobra ,.. 22 cale bedzie za duzo , bo bedziesz musieć sie wyciągać ..

jeśli ma siedzieć sie jak najwygodniej . To lepiej dac nawet mniejszą ramę .. czyli dla 165 cm wzrostu 17 cal a dla 175 cm dobra będzie 19 cal

oni zawsze podają największa mozliwą ramę dla danego wzrostu na której można jeszcze jezdzic w miarę komfortowo .. Ale lepiej kupic 1 cal mniej . Wtedy będzie wygodniej się jezdziło i nie trzeba wyciągać rąk na pełną długośc by dosiegnąc do kierownicy. najlepiej jak lokcie są zgięte .

przestudiowałem wszystkie te tabele .. I wniosek jest jeden : rama 19 cali jest dobra dla kogoś kto ma 180 -185 cm a 16-17 cali dla kogoś kto ma 165 cm -175 cm

Czyli mój wybór ramy 17 do wzrostu 1,75 to pomyłka? na pewno nie pomyłka . Dobry wybór

Gość gość
Ok dzięki za pomoc

Gość gość
Ja ostatnio kupilam sobie rower marki ferrini w http://www.twojrower.eu/. Jestem bardzo zadowolona, rower jest swietnej jakości i doskonale się prezentuje. Polecam wszystkim stylowym kolarkom :)

Gość gość
Wydaje mi się, że dobrym pomysłem będzie kupo roweru miejskiego, jeśli zamierzasz jeździć po szosie to będzie najlepszym rozwiązaniem - ja mogę polecić kilka modeli od http://skuteryniepolomice.pl/ - sam z korzystam z jednego z nich i wiem, ze są dobre jakościowo.

Gość Gośkautyk
Warto zainwestować i kupić dobry rower, który będzie służył przez wiele lat. Ja kupiłam przez internet http://hellobikes.pl/pl/ i jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
Wydaje mi się że w Twoim przypadku najlepszy będzie cross. Sama posiadam taki i bardzo fajnie mi się na nim jeździ. W dobrej cenie takie rowerki możesz znaleźć np. w sklepie www.activsport.eu.

Gość bikefrik
Jedną z najbardziej ogólnorozwojowych treningów jest jazda na rowerze. Odkąd regularnie uprawiam ten sport zauważyłam jak całe moje ciało się zmieniło. Oczywiście należy pamiętać o tym, by dopasować rower do swoich potrzeb. Ja osobiście wybrałam ten model https://www.domenasportowa.pl/firm-pol-1323953568-Electra.html . Dla mnie to strzał w dziesiątkę.