Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przesyłka za pobraniem wykonana przelewem

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie. Ile dochodzi taka przesyłka wykonana przelewem na poczcie??? czekam już 7 dni ....

Gość gość
Nie bardzo rozumiem ?Jeżeli masz otrzymać przesyłkę za pobraniem to znaczy że w chwili odbierania zamówionej przesyłki płacisz np: kurierowi albo w okienku na poczcie.Za pobraniem nie stosuje się przelewów. zależy co i gdzie zamówiono,ale nawet nie to jest ważne.Należało sprawdzić przed zamówieniem jaki jest czas dostawy.Moze czasami pisać 7 albo 14 dni.W agdrtv czeka się 30 dni więc nikt tam nie zamawia.

Gość gość
ja też nie zrozumiałam...

Gość gość
w celu zamówienia musiałem wykonać przelew za dany produkt .. tylko nie wiem czemu tak długo czekam :/

22:57 dokładnie, jeżeli zamawiasz coś za pobraniem, to znaczy, że nadawca wysyła za swoje pieniążki paczkę, ale przy odbiorze płacisz za towar + równowartość wysyłki którą pokrył u siebie na poczcie nadawca, więc albo źle zrozumiałaś, albo wysłał po prostu innym sposobem, ale nie pobraniem.

dodam jeszcze, że paczka za pobraniem najtańszą opcją jest to paczka 48, czyli w 3 dni powinnaś ją mieć. tydzień to idą zwykłe listy ekonomiczne, także ktoś musiał zedrzeć z Ciebie pieniążki.

Gość gość
Aleś głupi... jak dziecko... :)

Gość gość
Co Ty to wymyślasz za głupoty . nie ma czegoś takiego.

Gość gość
cytuje treść "W celu zamówienia proszę o wysłanie przelewu za dany produkt na konto..." więc waszym zdaniem jak niby mam to zinterpretować???

Gość gość
raczej nie chce tego mówić :-) koszulka ulubionego zespołu... tyle mogę powiedzieć .

Gość gość
wpłacałem na druczku do przelewu ( czy jak to się mówi.. przekaz pocztowy)

Gość gość
aha i temat dyskuskji jest już nie ważny ponieważ to nie była przesyłka za pobraniem :)

proponuję napisać do sprzedającego z prośbą o podesłanie Ci numerów paczki, którą do Ciebie nadał. wtedy sprawdzisz sobie jaka to paczka, czy list polecony, czy paczka za pobraniem, jaka waga itd. jeżeli będzie kręcił, nie poda, albo poda jakieś fałszywe numery, to znaczyć będzie, że paczka nie jest nadana.

porób w razie czego screeny Waszych rozmów, zawsze dowody. nie wyrzucaj przypadkiem żadnych potwierdzeń wysłania pieniędzy z poczty itd.

Gość gość
pochrzaniło mi się ...po prostu wykonałem przelew na poczcie + koszty przesyłki więc wyślą mi to zwykłym listem . Nie wiem ile dochodzi ale pewnie dłużej

Gość gość
jak by pisało że to jest za pobraniem to nie pisali by żeby wykonywać przelewu

zwykły list ekonomiczny dochodzi do 5-7 dni. zwykły priorytetowy do 3/4. jutro powinnaś go dostać. ale nie zaszkodzi napisać o numery paczki, wtedy będziesz wiedziała kiedy paczka jest już np w Twoim mieście. napisz, że chcesz mieć wgląd w to, bo nie chcesz potem latać z awizem jak listonosz Cię nie zastanie.

Gość gość
myślę ze nie będzie żadnych przekrętów .. ponieważ na stronie zespołu kupowałem .

PS. przepraszam za pisanie do Ciebie w żeńskiej osobie, nie zauważyłam po zaimkach, że jesteś facetem :) przepraszam!! :)

Gość gość
Już wszytsko wiem ... to wysłane jest listem prawdopodobnie jutro dostane :) realia polskiej poczty ... :/ dlatego wole kurierem ale ni było taki możliwości .. nie zaszkodzi dłużej poczekałem .. trudno ..:)

jeżeli chcesz, zawsze możesz ubiegać się o te numery tak jak napisałam i wklikujesz w google: tracking poczta polska i wpisujesz te numery i widzisz czarno na białym wagę paczki, lokalizację, kiedy nadana, gdzie nadana itd. w każdym razie uzbrój się w cierpliwość, ponieważ praca poczty polskiej pozostawia wiele do życzenia w obecnym czasie, także spokojnie. jak minie więcej niż 1.5 tygodnia to już podejmij inne kroki ;) pozdrawiam

Gość gość
nie ma sprawy ! to ja przepraszam.. pochrzaniłem trochę z tą przesyłką za pobraniem.... :)

Gość gość
Przesyłka jest w drodze.. jestem spokojny ... :)

Gość gość
trochę wzbudziłem w tobie emocji :D haha

Gość gość
czekam na przesyłkę i co ???? dochodzi prawie 13 :/

Gość MarK232323
godzina 13 dochodzi a ja nie widze listonosza ://