Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alkoholiczka, problem z alkoholem

Polecane posty

Gość gość

Jesteś alkoholiczką; mówi prawie każdy test jaki wykonam...problem w tym, że nie wyobrażam sobie aby się zmienić...potrafię funkcjonować z tą chorobą od lat, tzn mam 22, a nadużywam od około 5. Studiuję, mam mnóstwo znajomych i osób na których zależy na mnie, bardzo dobre kontakty z rodziną, zainteresowania (czytanie, głównie psychologii) i kurczę tak sobie myślę, że dzięki alkoholowi jestem o wiele szczęśliwsza, jakiekolwiek spotkanie z ludźmi, z dodatkiem alkoholu sprawia, że maleje ryzyko nudy, tematy przychodzą do głowy bez problemu, ludzie się o wiele częściej uśmiechają, mówią komplementy, dzielą miłością, którą na trzeźwo trzymają w środku i wstydzą się okazać...zastanawiam się więc czy warto, był albo jest ktoś w podobnej sytuacji? Można cieszyć się życiem bez alkoholu? Gdybym z niego zrezygnowała, to czuję że wiele bym straciła.

Gość gość
nie pij bo to bardzo brzydko

Gość gość
to pij ile wlezie i bądz uśmiechnieta

Gość gość
Myslisz że nią jesteś ale się mylisz.Alkoholik to osoba która pije 15,20 lat co dziennie i boi sie rzeczywistości więc nie dochodzi do niej bo znowu chleje byle co .Jesteś na takim etapie co mały kotek z myszką ,bawi się przeżuca łapką zdobycz na prawo na lewo.Tak jest z tobą fajnie być na topie i wesołą.Alkohol polużnia chamulce więc nawet nie protestujemy i akceptujemy jak i nie chcemy tego stanu zburzyć więc jest fajnie i tak miło.Ja się nie wstydze powiedzieć co o sobie albo o swoich potrzebach.

Gość gość
jakby naprawde bylo z toba zle, to ludzie mieliby cie dosyc, nikt nie lubi takich prawdziwych alkoholikow :/

Gość gość
Jestem w podobnej sytuacji i też mam takie przemyślenia. Sporo piję, ale nie wyprzedałam majątku i nie żyję tylko dla picia. To po prostu element zabawy, choć czasem mam wrażenie, że przeginam.