Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza na tabletkach anty?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie kochani. Pisze do Was bo mam mętlik w glowie. Od 3miesiecy bralam lesinelle po klotrych mialam poranne biegunki bole glowy przed miesiączka. Przed ostatnia miesoaczka prawie zemdlałam. Bylam wczoraj u ginekologa niestety musze wziąć jeszcze jedno opakowanie lesinelle bo kolejne musze zacząć w 1dniu miesiączki a niestety bylam juz w trakcie. Mialam miesiączkę mowila ze jesli jest miesiaczka to na pewno nie jestem w ciąży mimo ze biorę tabletki i za każdym razem uprawiam stosunek przerywany bardzo się boje. Mowila ze mimo porannych biegunel tabletki zdążymy sie wchlonac i na pewno działają skoro wyregulowaly mi miesiączkę. Wczoraj zaczelam 4 blister. Wstalam rano znowu bigunka jest mi cholernie slabo. I nie wiem czy moze zaszlam w ciaze ? Czy to efekt tych tabletek strasznie sie boje. Chwilami mam takie zawroty ze czuje sie jakbym miała poronic. Co mam zrobić :(?

Gość gość
odstawić tabletki lub zmienić. biore tabletki 5 lat i nigdy nie czułam się tak zle. o ktorej bierzesz tabletke?

Gość gość
i nie rozumiem jak bierzesz te tabletki? w pierwszym dniu miesiączki zaczyna się tylko pierwsze opakowanie a kazde następne po 7 dniach przerwy

Gość gość
Kazala mi wziac jeszcze jedno opakowanie ponieważ uprawialam seks w czasie 7dniowej przerwy i dla "bezpieczeństwa" abym w ciaze nie zaszła musze to jeszcze brać. Mam je zmienić w 1dniu miesiączki. Ale naprawde ja sie czuje jakbym miała zemdleć. Tablete biorę zawsze o 20:(

Gość gość
W 1 dniu miesiączki mam zmienić tabletki a gdy u niej bylam bylam juz w trakcie miesiączki i kazala mi czekac do kolejnej :( aby od 1dnia zmienić tabletki

Gość gość
Tez mialam biegunke na poczatku ciazy

Gość gość
to od 20 tabletka wchłonęła się na pewno. DLa pewności mozesz zrobić tes ciążowy. Tabletki Ci nie służą,dziwne bo mają mało hormonów

Gość gość
ja zawsze tabletki zmieniałam bo skończym opakowaniu poprzednich (bez robienia przerwy) wtedy miesiączka nie występowała

Gość gość
przede wszystkim to zmien lekarza, bo zapisal ci tabletki, po ktorych masz biegunki, bole glowy i nie wiem co jeszcze.. Ty za kare te tabletki bierzesz??? Po pierwszych takich objawach powinna ci zmienic na inne!!! Chcesz sobie watrobe rozwalic? Bo ta kaze ci nadal je brac? A skoro tak zle po nich sie czujesz, to czemu Misiu w gumkach tego nie robi tylko naraza cie na dalsze cierpienie? Oj dziewczyno, dziewczyno...

Gość gość
Autorka Ja to wyjasnie na spokojnie. Ginekolog przepisala mi tabletki lesinelle które miały mi wyregulować miesiączkę i zabezpieczać. Rano dostawalam biegunek chudlam na początku myślałam ze jestem na cos chora robiłam badania lekarka rodzinna stwierdzila ze to tabletki. Chciałam je zmienić ale nie bylo terminu. Dostałam miesiączki i poszłam do ginekologa. Ona stwierdzila ze nie możemy zmienić tabletek bo mam juz miesiączkę a powinnam je zmienić w 1dniu jej trwania. Poza tym uprawialam seks w czasie 7dniowej przerwy i żeby nie zajść w ciążę musiałam 8dnia wziac tabletkę :(