Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bielactwo

Polecane posty

Gość gość

witam moj mąz od 6 roku zycia zmaga sie z bielactwem , ma w plamach jakies 60% skóry twarz nie jest az tak zajeta , kilka małych plamek pod zarostem - wiec w wiekszosci nie rzuca sie ta chroba w oczy maz ma 6 rodzenstwa - zzadno z nich nigdy ( a mjaa ponad 30 lat ) nie miało najmniejszych objawów choroby rodzice meza takze nie maja plam, ale 2 braci tescia ma bielactwo jednakze w o wiele mniejszym stopniu niz sam mąż mamy sliczna córka ktora ma ponad 2 latka kilka dni temu dojrzalam na jej brzuszku plamke bielsza niz jej skóra skora na brzuszku jest bardzo jasna dziecko nigdy sie nie opalało , ale po drobtm przyjrzeniu sie widac róznice koloru miedzy plamka i pozostała czescia brzuszka mąz takze sie przygladał i również twierdzi ze ejst to blada plamka taka jak on sam posiada nie ukrywam ze jestem załamana , wiedziałam ze jestryzyko ze dziecko moze meic te chorobe ale patrzac na jego rodzinie gdzie rodzenstwo i rodzice nie maja takze sadziłam ze moze to pokazać sie u nas w kolejnym pokoleniu. nie wyobrazam sobie mojego dziecka z takimi plamkami w dodatku dziewczynka czy juz powinnam szukac pomocy u specjalistów ?

Gość gość
czytałam kiedys takze duzo ze najszczesaciej po ojcu choruje syn natomiast po matce z bielcatwem córka to tez łudziło mnie że unikniemy ntej choroby u dziecka

Gość gość
na to nie ma lekarstwa,jesli ma blada cere to tak tego nie bedzie widac,i nie załamuj sie ciesz sie ze to nie inna gorsza choroba

Gość gość
nie wiem czy stwierdzenie , ciesz sie ze nie inna choroba jest dobre? bielactwo to nie tylko defekt kosmetyczny na ciele ale takze problem psychologiczny moj maz przez bielactwo był zamkniety , gorzej sie uczył, stres, nerwica, lęk przed innymi osobami, wykluczenie z srodowiska, nie opalał sie wiec nie mogł z dziecmi isc nad jezioro, wyzywali go od krowy w łaty, nie akcpetował siebie , jednakze jak sam stweirdził jemu jako mezczyznie było o wiwl łatwiej bo nosil spodnie czy to lato czy zima, odkrywał tylko rece i twarz dziewczynka w spodnicy , spodenkach czy sukience z plamami na ciele nie bedzie juz dobrze wygladac