Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bezpłodność co robić

Polecane posty

Gość gość

Hej. Pisze w związku z bezplodnoscia mam 21 lat A już nie mogę mieć dzieci dowiedziałam się o tym niedawno po zrobieniu wszystkich badań w te stronę.. jestem rok po ślubie planowaCiebiedziecko A tu nic jedną wielka klapa..... po zrobieniu badań wszystko wyszło jestem po prostu załamana. Gdy widzę kobiety w ciąży albo kobietę z dzieckiem Nie mogę wytrzymać wybucham płaczem. Z Mężem oddalamy się od siebie nie potrafię się już nawet cieszyć. jestem taka ze powiem po co ci taka kobieta jak Ci dzieci Nie da. A wiem ze zawsze chciał i jeszcze aluzje od rodziny kiedy dziecko kiedy wnuki będą i tak dalej ....... Co mam robić czy lepiej zostać sama....

Gość gość
jakie to są wszystkie badania?

Gość gość
co jest przyczyną ze nie możesz mieć dzieci?

Gość gość
Kiedyś byłam w ciąży w 3 miesiącu dowiedziałam się ze dziecko obumarlo miałam skrobanke gdzie uszkodzili mi jajowod i miałam go usunięte. Mam też torbiele na jajniku i mam mieć operację bo są 3 na jednym i one rosną .

Nie martw się. Zrób jeszcze raz wszystkie badania. U mnie badania wstępne wykazały bezpłodność. Z moim mężem staraliśmy się około roku o dziecko. Najważniejsze żeby się nie poddawać. Najważniejsze byście się wspierał. Ja przez cały czas zdrowo się odżywiałam, brałam dodatkowe witaminy, uprawiałam też dużo sportu. Mój mąż również się przygotowywał, brał leki polepszające jakość plemników (najpierw profertil, a teraz navitin bo jest tańszy) Nie poddawaliśmy się, a dziś jesteśmy rodzicami. Trzymam za Ciebie kciuki!

Gość gość
Nic nie jest jeszcze przesądzone, dopóki masz owulację wszystko jest możliwe. Moja ginekolog opowiadała mi historię o pacjentce która miała zupełnie niedrożne jajowody, w ogóle nie dało się ich przepchnąć. Pacjentka została zakwalifikowana do in vitro, zrobili wszystkie potrzebne badania.....i zaszła w ciążę samoistnie tuż przed procedurą. Lekarka się śmieje, że gdyby sama nie widziała jej jajowodów to by nie uwierzyła, bo wg niej nie było w ogóle szans na naturalną ciążę. Lekarze sobie a natura sobie. Trzymam kciuki.

Gość gość
Porozmawiaj z lekarzem przed usuwaniem torbieli żeby ci zdrowy jajnik tez obejrzeli. Czy endometriozy lub PCO nie masz. A z prowadzącym ginem czy na clexan nie warto przejść w cyklu po zabiegu i w czasie owulacji