Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwszy raz sekretarka

Polecane posty

Gość gość

Hej Dziewczyny. Jest tu może taka, która może opisać jak wyglądały jej pierwsze dni w pracy? Czy szybko opanowałyście temat? Z obsługą urządzeń dam sobie radę, wystarczy się nauczyć. Martwię się bardziej obsługą komputera. Tzn. potrafię tworzyć pisma itp. ale nie wiem czy to wystarczy. Obawiam się poleceń typu "zrób w exelu to czy tamto" a dla mnie te nazwy to abstrakcja. Czy w komputerze robi się naprawdę jakieś skomplikowane rzeczy? Tabelki i te sprawy nie są dla mnie czymś trudnym, ale nie wiem czego jeszcze moga wymagać.

Gość gość
jak sie bedziesz ubierac do pracy?

Gość gość
Jak będą upały to majtek nie założę

Gość gość
Proszę o odpowiedzi napytanie.

Gość gość
Sekretarko zastanów się nad naprawdę poważnymi sprawami. Co powiesz szefowi, jak wyjmie wacka i każe Ci go kotku lizać?

Gość gość
miniowki?

Gość gość
Sekretarko, to na pewno będzie Twój pierwszy raz? Boisz się bólu jak szef będzie Cię rozdziewiczać? Co powiesz swojemu chłopakowi jak po spotkaniu z szefem już nie będziesz dziewicą?

Gość gość
to sekretarko Twój pierwszy raz; zupełnie nie masz doświadczenia? nigdy nie widziałaś wacka na żywo?

Gość gość
podbijam

Gość gość
nauczysz się kotku ale jest problem bo jak kotku Twoim szefem będzie facet to się nie dziw jak on pokaże Ci kogutka

Gość malinlove
jaki jest twoj zakres obowiazkow? masz tworzyc prezentacje, rozliczac podroze sluzbowe itp.? jesli tak to oczywiste za sam word ci nie wystarczy i albo szybko zaczniesz sie szkolic (poza praca zeby nikt cie nie poduwazyl), albo poznaja sie na tobie i polecisz.

Gość gość
W ofercie nie było podane: "biegła obsługa podstawowych programów komputerowych".

Gość gość
podbijam

Gość gość
Sekretarce raczej nikt nie będzie kazał programować makr w Excelu. Ale obsługę na poziomie średnio zaawansowanym wypadałoby umieć. Filtrowanie, sortowanie, formatowanie warunkowe, funkcje zagnieżdżone, tabele i wykresy przestawne.

Gość gość
Pierwszy raz słyszę te nazwy. Muszę popytać kogoś jak z tego się korzysta. Serio to musi znać każda sekretarka?

Gość gość
tak KOTKU, musi, musi to i nie tylko to:)

Gość gość
To zależy jakie będziesz miała obowiązki i jaki profil firmy. To już nie te czasy, że sekretarka była tylko tylko do robienia kawy, odbierania telefonów i wysyłania listów. Teraz w każdej firmie każdego pracownika wykorzystuje się maksymalnie, więc jak nie ma zbyt dużo typowej roboty sekretarskiej to się podrzuca pracę z innego działu, choćby z księgowości i wtedy excel to podstawa. No chyba, że to praca w jakimś urzędzie czy innej publicznej jednostce, to luzik.

Gość gość
Szperam po necie i mniej więcej widzę co to za programy, ale nigdy czegoś takiego nie miałam w szkole, sądzę że to zagnieżdżanie czy filtrację to sami by mi pokazali, jeśli to akurat byłoby w zakresie tej firmy.

Gość gość
Może wypowie się tu jakaś sekretarka która miała takie umiejętności pracy na komputerze jak ja :) i wszystko opanowała gdy jej pokazano.

Gość gość
14:11, ale z Ciebie świntuszka:)

Gość malinlove
ale to wszystko zalezy od tego gdzie pracujesz i czy jestes sama w sekretariacie. wdrozyli cie w obowiazki (np. twoja poprzedniczka) czy wszystko ma wyjsc w praniu? bo jesli ma wyjsc w praniu to watpie zeby ktokolwiek nad toba stal i cie uczyl - po prostu powiedza ci czego chca, a ty bedziesz musiala to zrobic. niektore rzeczy da sie szybko sprawdzic w necie, ale innych musisz sie po prostu nauczyc. popros swojego chlopa zeby ci zrobil przyspieszony kurs z excela i powerpointa i nie lamentuj. sekretarki sa teraz od brudnej roboty. moga ci zwalic na glowe doslownie wszystko.

Gość gość
Dzieki, ale nie mam chlopa.