Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Umiecie się targować

Polecane posty

Gość gość

by było taniej ja nie umiem i mam wrażenie że banki, ubezpieczalnie, firmy z usługami np. telefon, internet tylko czekają by mnie naciągnąć już tak miałam że umawiałam się na co inną kwotę a dostawałam co innego z większą kwotą więc spławiam wszystkich konsultantów z tych firm nie korzystam z żądnych promocji itd. bo boję się że zostanę oszukana a z kolei nie czuje się na siłach by potem upominać się o swoje raz zareklamowałam nową umowę z dostawcą internetu to ją uznali a po kilku miesiącach musiałam zapłacić jeszcze więcej wiem że te firmy żerują na takich osobach jak ja, nie mam siły już do tego bo praktycznie za każdym razem powinnam zrobić porządną awanturę wtedy wiedzą że mogą sobie ze mnie pogrywać ale obecnie choruje na nerwice z innych powodów nie chce się denerwować i odpuszczam, dzisiaj tak trzeba uważać mój znajomy np. nie pomyślał i nie wiedział podpisał 2 umowy na mieszkanie najpierw pierwszą a potem się okazało że być może nie wystartują z budową zapomniał wypowiedzieć 1 umowę podpisał na drugie u tego samego dewelopera i potem deweloper nie chciał odstąpić od umowy co więcej okazało się że w umowie są niedozwolone klauzule i o mało deweloper nie pozwał go o odszkodowanie, nie tylko on był w takiej sytuacji (wiele osób) deweloper okazał się nie uczciwy, widzę że np. mnie kobietę traktują inaczej próbują wcisnąć kit a facetów już się boją, czują respekt a miałam kilka razy sytuację gdy przeczytałam warunki umowy, wypytałam się o wszystko a i tak wyszłam na tym jak zabłocki na mydle i się zastanawiam czy tylko ja mam takie spostrzeżenia czy ta praktyka firm usługowych

Gość gość
czasem uda sie niechcący utargowac. Ze mną cuda się dzieją. Czasem sama coś sama sprzedam taniej np. wzmacniacz do gitary bo bałam się że nieużywany się zepsuje tym bardziej że były już z nim problemy. Lepiej trochę stracić niż wszystko