Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciężko dostać pracę za granicą w hotelu

Polecane posty

Gość gość

np. jako pokojówka, czy jak to się nazywa takie stanowisko ? Nie mam pracy w Polsce, nie mam perspektyw....2 kierunki i dupa, tylko jakieś staże i prace za najniższą, chciałabym się poduczyć np. niemieckiego i wyjechać, problem też będzie z dzieckiem, bo mam, jak to wygląda z opieką da radę dla obcokrajowca jakiś żłobek, przedszkole ?

Gość gość
nie, nie da rady - do UK nie masz po co przyjeżdżać na sprzątaniach w hotelach zarabia się ok 150 - 200 f tygodniowo a samo wynajęcie pokoju będzie cię kosztowało ok 120 f dolicz dojazdy, jedzenie, chemię, ubrania - a przedszkole to ok 800 f miesięcznie

Gość gość
myślałam bardziej o Niemczech, niekoniecznie teraz ale w ogóle chcę się stąd wynieść oczywiście z mężem, z tym, że on ma lepszy zawód ode mnie, ja nie mam zawodu, który by mi się przydał za granicą, chyba że się wyuczę

Gość gość
Ja pracuję w małym hotelu i u mnie dostać pracę niełatwo nawet na tzw. housekeeping. angielski musi być i to nie taki "dukany", musi być minimum komunikatywny i trzeba w zasadzie wszystko rozumieć co się do Ciebie mówi oraz słowo pisane 100%. jak nie masz doświadczenia nawet w tak nijakim zawodzie, jak sprzątaczka, to może być trudno o pracę housekeeper'a. chyba że wezmą Cię do jakiegoś hotelu 3 lub 4* i będziesz zachrzaniać 15 pokoi dziennie za minimalną stawkę :O na szczęście ja w takim miejscu pracowałam tylko pół roku dawno temu, potem sprzątałam biura tam już lepiej choć godizn mniej, a potem "mój" hotel mały gdzie zapomnialam co to stawka minimalna, gdzie miałam podwyżki co roku i płatne lancze i płatny off sick. A jesienią awansowałam i jestem na recepcji i mam odpowiadające mi godziny i 8.75 / godzinę.

Gość gość
`Nie jest trudno, ale nie polecam. Pracowalam przez rok w 4* hotelu na stanowisku Food & Beverage Assistant , glownie na sniadaniach. Praca nie bylaby taka zla gdyby nie ludzie, a szczegolnie ta cala drabina ludzi nade mna. kazdy udaje ze siebie lubi nawzajem, rotacja olbrzymia, stawka €9 za godzine i drobne napiwki. Atmosfera nie do wytrzymania. Dublin

Jeśli się zna perfekt język obcy to nie jest ciężko dostać pracę na stanowisku. Tylko trzeba znać ten język obcy w stopniu bardzo dobrym. Bez tego nic nie można zdziałać. Bo przecież w pracy nikt się z wami nie będzie porozumiewał na migi bo to nie miałby żadnego sensu. :) Teraz jak robią rekrutację to dzwonią już i od razu zaczynają rozmowę po angielsku/niemiecku itp

Gość gość
naprawdę? nie po polsku?

Gość gość
co za bezczelność - jak można do Polki po angielsku? co za bezczelne świnie ci Angole!

Gość gość
do osób 18:39, 18:41 jeszcze z 7 lat temu to zaczynali rozmowę po polsku czasami, tzn polscy pracownicy dzwonili ... pamiętam, jak mnie to dziwiło. Język zawsze miałam niezły - konkretnie angielski. teraz mam bardzo dobry (słyszę to minimum raz w tygodniu)

nie powinno być większych problemów, polecam skorzystać z pomocy agencji, na pewno prościej przez nich trafić do przyszłego pracodawcy niż na własną rękę. ja znam taką http://jobsplus.pl/ i wiem, że można a gastronomii/hotelarstwie pracę ogarnąć we francji i belgii. powo!