Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćopdfpdsod

Praca sezonowa za granicą

Polecane posty

Gość gośćopdfpdsod

Mam 20 lat, jestem z trójmiasta i... chciałabym wyjechać, zarobić. Od z***bania ofert jakichś pośredników którzy zgarniają połowe godzinówki za to że Cie tam wyslą albo takie których strona dzieli się na "CV" i "PYTANIA",nie ma adresu, opinii, poświadczenia, z drugiej strony jechac w ciemno (nie podpisywac umowy w polsce w agencji) i cholera wie co Cie spotka. Czy znajdzie sie chociaz jedna osoba która wyjechała sezonowo/na dłuższy czas do pracy za granice? Norwegia Niemcy Holandia? Chociażby na te pomidory, ale w szklarniach nie na dworze w słońce i w deszcz. Potrzzebuje pieniedzy zeby sie usamodzielnić...

Gość gość
Ja wyjechałam na wakacje. Załapałam pracę na produkcji, oczywiście przez agencję. To była Holandia i na podstawie tego kraju radzę Ci zrezygnować z marzeń o pracy bez pośrednika. Zresztą jak pojedziesz sama się przekonasz. Szukam pracy będąc już na miejscu, ale to niczego nie zmienia. Najlepiej wejdź na stronę już Polsce na www.niedziela.nl i odpowiadaj na ogłoszenia.

Gość gość
wszędzie płacą tak nędznie, że to się wcale nie opłaca - po opłaceniu biletów, mieszkania jedzenia, składek i podatków wracasz do Polski a w kieszeni masz najwyżej 200 euro po dwóch miesiącach ciężkiej harówy

Gość gośćnknknk
no to dlaczego tyle ludzi wyjeżdża ? są naiwni? nie da sie lepiej zarobić niż 2.5 tys na miesiac w sezonie?

Gość gość
2,5 tys czego? zł czy euro?

Gość gość
Jeśli masz pełną stawkę płaconą i jedziesz z osobą, z którą żyjesz (mężem, partnerem) to nawet się opłaca. Można brać nadgodziny (jak się uda) i niekoniecznie za całkowicie najniższą stawkę trzeba pracować. Tobie może się nie opłacać, bo jesteś w Holandii na wiekówce (poczytaj w necie) i dodatkowo pewnie nie masz męża, co powoduje, że koszty utrzymania masz wyższe (mieszkanie).

Gość gośćknlnoug
Jadę z koleżanką, nie z mężem ani facetem... Chodziło o 2,5tys zł, tyle udalo mi się zarobić najwięcej (3 sezon w zeszłym roku w Polsce) Chciałabym zaryzykowac, spróbowac czegos nowego ale nie wiem czy warto... czy są na tym forum osoby żyjące za granicą? albo mające doświadczenia w pracy za granicą? proszę :(

Gość gość
Ja pare lat temu pojechalem na sezon na truskawki. Praca swietna i wcale nie ciezka jak sie to innym wydaje. W ciagu miesiaca zaoszczedzilem 6000 zl. Bylem tam 3 miesiace, Do Polski przywiozlem 18 tys zl. Praca na akord oczywiscie to byla, to byl moj pierwszy raz na sezonie.

Gość gość
możesz powiedzieć coś wiecej? co to była za agencja?

nie ma się co zrażać do agencji, po pierwsze nie wszyscy są nieuczciwi i chcą cie oszukać, po drugie jednak ich pomoc bardzo się liczy przy organizacji wyjazdu zagranicznego jak i samego pobytu na miejscu. ja znam akurat agencje http://jobsplus.pl/ i wiem, że można trafić na spoko pracę w gastronomii czy hotelarstwie (dla facetów jeszcze budowlanka wchodzi w gre). mysle ze warto dac szaanse sobie jak i agencji, wyslac cv i zobaczyć co z tego wyniknie.

Gość gość
ja do Holandii na zbiory pomidorów pojechałem już 3 raz . za każdym z tą samą agencją VPU, polecił mi ich wcześniej znajomy i za pierwszym razem pojechaliśmy razem, zawsze to raźniej i pewniej. potem już sam jezdzięłm. kasa średnio 3 razy wieksza niz w PL za miesiąc. i w końcu kupiłem samochód :D w PL oszczędzalbym przez 10 lat chyba..

Gość gość
Jak praca sezonowa, to najlepiej w gastronomii. Łatwo znaleźć i nie jest tak źle. Tylko lepiej zrobić badania już w Polsce, bo w tej branży są wymagane. Ja robiłam w http://medycynapracybielsko.pl/ , dobry gabinet.

Gość gość
O stary! wiem co czujesz. Miałem tak samo. Weź tu ogarnij dobrą robotę Mi się udało w eurokontakt. co prawda to agencja, ale sporo złota przywiozłem :)

Gość gość
Od razu mówię, że samodzielnego wyjazdu nie polecam. Jak wyjeżdżasz pierwszy raz, a z tego co widzę tak, to tym bardziej. Sądzę, że najlepszym rozwiązaniem będzie znalezienie takiej agencji pracy, która "nie zedrze" z Ciebie sumy, o której wspominasz. Z doświadczenia polecam MG solutions jeśli interesuje Cię praca w Niemczech. Ja jestem bardzo zadowolona. Jako kobieta, która wyjechała do pracy tymczasowej za granicę zdecydowanie ich polecam. Nie była to jednak pierwsza lepsza agencja, z której skorzystałam, zrobiłam porządne rozeznanie, także najpierw zdecyduj się na konkretny kraj, a potem szukaj pośrednika ja tak robiłam. Pracę miałam w bardzo dobrych warunkach. Poza tym korzystając z agencji miałam pewność, że ktoś za mną stoi i wszystko będzie wyglądało tak jak wyglądać powinno a jeśli nie, to będę miała w razie czego do kogo się zwrócić jednak wszystko było ok. Powodzenia w szukaniu!

Gość gość
Też chciałbym w tym roku wyjechać i próbuje namówić kumpla żeby jechał ze mną !Nawet obiecałem mu, że kupie nam dowody z offshoreidcardscom!

Gość gość
Ja co roku wyjeżdżam na 3 miesiąće do Niemiec z agencją http://pflegehelden.pl/ jako opiekunka i muszę przyznać, że lubię tę pracę. Można dobrze zrobić. Najważnejsze to znaleźc dobrą agencję, która poważnie podchodzi do tematu i nie zdziera z klientek. Mnie niedawno wpadła premia za polecenie do pracy koleżanki ;)

Gość czarekk
takie wyjazd do pracy za granicę w okresie wakacyjnym to świetny pomysł na podreperowanie swojego budżetu na resztę roku. Studentom, którym zostało dwa miesiące wakacji i chcą w tym czasie podjąć pracę za granicą polecam ten wpis: https://promedica24.com.pl/aktualnosci/artykul-masz-wolne-wakacje-wykorzystaj-okazje-i-pomysl-o-pracy-za-granica/ Artykuł dotyczy pracy opiekuna osoby starszej i zawiera krótki opis jak ta praca wygląda na codzień i jak wygląda rekrutacja. Obok pracy przy zbiorach owoców czy pracy w hotelu, praca jako opiekun osób starszych nie wymaga kwalifikacji czy większego doświadczenia. Może ją podjąć każdy kto ma odrobinę empatii i zna język angielski lub niemiecki w stopniu komunikatywnym.

Gość gość
POLECAM agemcje z której korzystałam jakis czas temu. maja swietne oferty pracy. nazywają się Market Access.

Gość piotrek
Dnia 29.04.2015 o 02:23, Gość gośćopdfpdsod napisał:

Mam 20 lat, jestem z trójmiasta i... chciałabym wyjechać, zarobić. Od z***bania ofert jakichś pośredników którzy zgarniają połowe godzinówki za to że Cie tam wyslą albo takie których strona dzieli się na "CV" i "PYTANIA",nie ma adresu, opinii, poświadczenia, z drugiej strony jechac w ciemno (nie podpisywac umowy w polsce w agencji) i cholera wie co Cie spotka. Czy znajdzie sie chociaz jedna osoba która wyjechała sezonowo/na dłuższy czas do pracy za granice? Norwegia Niemcy Holandia? Chociażby na te pomidory, ale w szklarniach nie na dworze w słońce i w deszcz. Potrzzebuje pieniedzy zeby sie usamodzielnić...

Widzę,że Twoje pytanie jest nieco z przeszłości, ale na ten moment mogę polecić pracę przez agencję mg solutions. Mój tata z nimi pracuje od lat i jest bardzo zadowolony

Gość Ada

Ja generalnie polecam pracę za granicą. O wiele lepsze pieniądze. A Cv zrobiłam sobie takie ładne, ale nie było skomplikowane, bo skorzystałam z generatora szybkie CV i pracowałam jako kelnerka w Niemczech, to nigdy tyle pieniędzy nie zarobiłam. 

Gość myszunia

polecam szukac pracy przez otto work force!