Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nasi rodzice dostali wszystko od państwa, my teraz spłacamy ich kredyty

Polecane posty

Gość gość

Mieszkania, wakacje, dodatki, impezy - wszystko to było od państwa, a nie jak dzisiaj, że za wszystko sie placi. No i jeszcze trzeba spłacać kredyty za rodziców z okresu PRL

Gość gość
Płacimy za ich rozpasany roszczeniowy tryb życia z poprzednich lat coraz wyższymi podatkami.

Oj tam. W końcu nie masz bliższej rodziny niż tatuś i mamusia. Ja wiem, lepiej dla ciebie byłoby gdyby to oni spłacali twoje długi ale cóż - masz pecha :P

Gość gość
Moi NIC nie dostawali. Sami za wszystko płacili. Nawet dentyste, bo w szkole nie chciałam mieć nic robione. Kolonie, wczasy- też. Dom wybudowali. Wiec tu nie teoretyzuj jak nic nie wiesz.

Gość gość
komuna rozdawała wszystko za darmo tylko nie wspomniała że za to wszystko przyjdzie zapłacić ich dzieciom w przyszłości

Gość gość
Emeryci to roszczeniowa bieda wożąca się na plecach młodych. Niczego te stare dziady nie mają z własnej pracy.

Gość gość
może twoi rodzice byli jakimiś partyjniakami z PZPR to dostawali coś za darmo. Moi nic nie dostawali i na wszystko musieli sami zarobić zarabiając dzisiejsze 60 zlotych :( Bo to byla rownowartosc 20 dolcow te 2 tysiace ktore im placono

Gość gość
Do tego stopnia pasożytowali w PRL aż zbankrutował zostawiając miliardowe długi kolejnym pokoleniom.

Gość gość
Moi również nie dostali, tata sam na wszytko zapracował !