Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

muszę to z siebie wywalic mam dziecko z gwałtu

Polecane posty

Gość gość

obecnie ma 15 lat,chłopak,nikt ie wie,rodzice,przyjaciele,nikt.. Nie daje już rady z tym patrzeniem na mnie jak na puszczalska ,byłam ostatnio dowiedzieć się o pomoc od państwa tzw dodatek dla samotnych matek,podobno można gdy jest ojciec nieznany,urzędniczki popatrzyły jedna z druga na siebie a potem na mnie z pogardą,szybko wyszłam i się popłakałam. Urodziłam wychowałam,pokochałam ,do teraz dawałam finansowo radę ,zaniemogłam,nie potrafię się przełamać i załatwic tego zasiłku

Gość gość
a jak możesz patrzeć na to dziecko?

Gość gość
dlatego że nie przepracowałaś tego emocjonalnie tyle lat to ukrywałaś powiedz rodzinie i dziecku chyba już jest na tyle duże lub poczekaj do 18-stki, idź do psychologa, powinnaś chodzić na terapię na ofiar przemocy lub gwałtów, tobie się wydaje że się tak na ciebie gapia a tak naprawdę nikogo to nie obchodzi, jeśli ktoś ma z tym problem że go bulwersuje wpis w akcie urodzenia to jego problem nie musisz się nikomu tłumaczyć, im dłużej będziesz to ukrywać tym będzie gorzej, ta tajemnica zatruwa ci życie

Gość gość
ja nigdy bym nie urodziła takiego dziecka

Gość gość
nie wiem ,ale potrafię,owszem chciałam usuwać ,ale nie miałam sił by to załatwić,po gwałcie leżałam troche w szpitalu,pózniej depresja,kilka prób samobójczych,pokochałam dopiero jak miało około 1,5 roku

Gość gość
byłam na terapi ale nie powiedziałam,nie dałam rady,bardzo mocno mnie zastraszono

Gość gość
a pozwalas tatusia o ustalenie ojcostwa i alimenty?

Gość gość
to co powiedziałaś znajomym i rodzinie? rozumiem że zostałaś również pobita skoro leżałaś w szpitalu,rety współczuję ci i podziwiam że tyle dawałaś radę,że wogóle zatrzymałaś dziecko

Gość gość
od znajomych sie odcięłam ,rodzina sie mną nie interesowała i nie interesuje,tak pobita, prosiłam lekarza by nie ujawniał ze zostałam zgwałcona i nie udostępniał dokumentacji medycznej. Oni g****iciele byli nawet u mnie w szpitalu upewnić się że nic nie powiem więc żyję z tym 16 rok,wyprowadziłam się z rodzinnego miasta by ich nie widzieć ,to wpływowe osoby

Gość gość
a dziecku nigdy nie powiem ,tzn na pewno nie do 30,muszę mieć pewność że jest na to emocjonalnie gotowy

Gość gość
po co mowic w ogole? siema corciu 30letnia, jestes z g****u, milego dnia :)

Gość gość
ja też zostałam zastraszona chodzę teraz na terapię dla ofiar przemocy, mam nerwice somatyczne objawy stresu, zawroty głowy chodzę po lekarzach a te osoby śmieją mi się w twarz to przynajmniej poszukaj terapii dla ofiar przemocy moja rodzina też o tym nie wie (nie chodzi o gwałt ale molestowanie)przez 6 lat nie byłam w stanie o tym mówić ale posypało mi się zdrowie i to przez to co się stało , dopiero po 6 latach jestem w stanie mówić o tym co się stało, poszukałam organizacji wspierających kobiety poszłam do prawnika niestety moja sprawa się przedawniła ale ja wcześniej psychicznie nie byłam w stanie iść do sądu, nawet jesli prawnie nic z tym nie zrobisz taka terapia i pomoc psychologa wzmocni cię psychicznie, ja widzę że mówienie o tym co się stało i pójcie do prawnika mi pomaga nie wiem czy da się coś z tym coś zrobić ale jestem przerażona swoim stanem zdrowia,

Gość gość
są ośrodki, instytucje, organizację pozarządowe, fundację pomagające takim kobietą, mają pomoc psychologiczną, prawną tylko trzeba poszukać

Gość gość
zdrowie własnie ...tez chodze po lekarzach i tylko dostaje tabletki na nerwy,dlatego straciłam pracę,mam zawroty głowy,jestem jakby otępiała,nie mam siły wstać i pójsć załatwić sobie pomocy. Syn na to patrzy i się martwi. Dodam że byłam długo z kimś kogo on uważa nadal za ojca ,ten facet nie wie że to dziecko z gwałtu,chyba go kochał,w każdym razie ustaliliśmy ze narazie nie powiemy mu że nie jest on jego ojcem,mają ze soba kontakt mimo że się rozstalismy.

Gość gość
gdy byliśmy razem on chciał go usynowić,ja sie wstydziłam wizyty w usc i sie rozeszło po kosciach :(

Gość gość
właśnie ja mam kredyt mieszkaniowy i muszę się jakoś ogarnąć narazie jestem na zwolnieniu lekarskim mam nadzieje że te zawroty są od kręgosłupa bo mnie boli, wiesz wiem od psychologa że warto o tym powiedzieć ale temu właściwemu facetowi, może ta tajemnica stanęła miedzy tobą a tym facetem i dlatego się rozpadło, boje się strasznie też nie mogę liczyć na wsparcie rodziny, nie mam pieniędzy na prawnika, faceta też, nikogo komu mogłabym się wygadać, tylko ta terapia mnie trzyma przy życiu i widzę że działa choć chodze dopiero miesiąc ale jestem mniej wycofana bardziej otwarta i wygadana

Gość gość
szkoda że się wycofałaś naprawdę to żaden wstyd za bardzo się przejmujesz co kto sobie pomyśli nawet jesli pomyśli co z tego nigdy tej osoby już nie zobaczysz, wstydzić powinni się gwałciciele nie ty,

Gość gość
17:48 może na terapię było za wcześnie

Gość gość
to ja od zastraszenia- do mnie po zasiłki rodzinne przychodzą kobiety też z nie ustalonym ojcostwem i nikt w tym nie widzi problemu ani one ani pracownicy różne sytuacje sa w życiu ale powiem ci że mój ojciec ma w akcie urodzenia ojciec nieznany trafił do domu dziecka jak dziecko i stoczył się jest alkoholikiem mi też jest ciężko noszę panieńskie nazwisko babci nawet nie wiem kim byli moi przodkowie ze strony babci, która zmarła gdy ojciec miał 9 miesięcy po niej został tylko grób nie ma żadnej innej rodziny, a to wpłynęła na losy kolejnych pokoleń na mojego ojca i moje, skad jesteś autorko?

Gość gość
autorko jesli ojciec dziecka jest nie znany możesz się ubiegac o zasiłek rodzinny i dodatek z tytułu samotnego wychowywania dziecka tylko trzeba mieć zupełny odpis aktu urodzenia wiem bo przyznaje świadczenia rodzinne

Gość gość
mam zupełny odpis aktu urodzenia chyba z 2004 roku,czy nie jest przedawniony? nie chce jechac do rodzinnego miasta kolejny raz.. jestem z wielkopolski gosciu od zasiłków podpowiedz mi jakie mogę otrzymać świadczenia oprócz rodzinnego i dodatku z tytułu samotnego wychowywania dziecka?

Gość gość
odpis zupełny nigdy nie będzie przedawniony składasz wniosek o zasiłek wraz oświadczeniami o dochodach za 2013r. , o składkach zdrowotnych za 2013r. , dochodach niepodlegających opodatkowaniu, jeśli utraciłaś dochody z zatrudnienia to składasz dodatkowo świadectwo pracy, umowy zlecenia, dzieło, do tego pity 11 za 2013r. jeśli były oświadczenia wypleniasz na podstawie pitów za 2013r. poproś niech ci je dadzą razem z wniosekiem

Gość gość
jeśli utraciłaś dochody z zatrudnienia chodziły o zatrudnienia z 2013r.

Gość gość
czy obecnie pracujesz jeśli tak to od kiedy i czy masz jakieś dochody?

Gość gość
obecnie nie pracuję ,w roku 2013 nie pracowałam w ogóle,tzn pracowałam ale na czarno,mam zaśw z us o dochodach za 2013,mam odpis całkowity i co jeszcze mam mieć? jakie zasw o składkach,byłam zarejestrowana w UP.

Gość gość
dochodów nie mam żadnych,nawet pracy na czarno,pomaga mi były partner,czasem cos sprzedam na allegro żeby było na czynsz

Gość gość
no to te dokumenty co wyżej zatrudnienie które było w 2013 to umowa o prace, zlecenie czy dzieło i czy to było 1 zatrudnienie czy kilka?

Gość gość
w 2013 nie było w ogóle zatrudnienia ,było w 2012 i latach poprzednich,kilka firm. Pit składałam wpisując zero ,po to by pobrać zaswiadczenie,to samo zrobiłam za 2014 czyli teraz

Gość gość
a dochody z tytułu alimnetów, stypendium, lub dochody z gospodarstwa rolnego w 2013r. ?