Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto adoptuje dziecko z zespołem downa?

Polecane posty

Gość gość

Mojej siostry córka urodzi się z zespołem downa, siostra nie ma warunków, by ja wychowywać, w 5 miesiącu ciąży mąż odszedł do kochanki. Badania wykazały, że dziecko ma chore serce, po dokładniejszych badaniach stwierdzono u małej ZD. Siostra chciała usunąć ciążę, ale lekarz namawiał, by pozwoliła się temu dziecku urodzić i oddała je do adopcji. Siostra rozpacza, gdyż nie chce córki oddać do sierocińca, by tam oczekiwała na nowa rodzinę, szuka od kilku miesięcy rodziny adopcyjnej dla niej. Siostra ma niewielki dochód, mieszka u nas w małym mieszkanku, nie stac by ja było na rehabilitacje, na leki, na leczenie serca u małej. BYła przekonana, ze chce usunąć, ale lekarz zapewniał ją, że powinna dać szansę urodzić się temu dziecku i znaleźć rodzinę dla niego. Siostra uwierzyła, zaczęła szukac rodziny. Pół miesiąca zostało jej do porodu, a nikt się nie zgłosił, kto wykazałby chęć adopcji małej. Co zrobić? Siostra jest przekonana, ze nie podoła psychicznie z chorym dzieckiem, bez męża, z niskim dochodem.

Gość gość
Niech szanowny doktorek płaci teraz alimenty. Ja nie wiem, jak można być tak skrajnie nieodpowiedzialnym człowiekiem!!! Ciekawe co by zrobił jakby to jego żona nosiła to dziecko...