Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dla 2,5 latka?

Polecane posty

Gość gość

Jaki pojazd kupić 2,5 letniemu chłopcu do zabawy na dworze? Rowerek biegowy, rowerek trojkolowy z pedalami czy może hulajnoge lub jeszcze coś innego? Proszę o radę

Gość gość
Moj ma trzy latka i kupilam mu samochod na pedaly. Bawi sie nim po calych dniach.

Gość gość
Umie pedalowac?

Gość gość
2,5 latek już spokojnie pedałuje, możesz wybrać coś z pedałami - rowerek, samochód na pedały itp.

Gość gość
A gdzie kupić taki pojazd?

Gość gość
Jesli zależy ci zeby chlopak nauczyl sie szybko jezdzic na rowerze, to kup rower biegowy. Dzieki temu bedzie cwiczyl koordynacje ruchow i poczucie rownowagi.

Gość gość
A rower biegowy nie przeszkodzi w nauce pedalowania, tzn czy dziecko przyzwyczajone do łatwiejszej jazdy na rowerze biegowym będzie chciało jeździć na normalnym rowerze?

Gość gość
Przeszkodzi. Nie polecam biegówek, na nich przyjmuje się zupełnie inną postawę niż na rowerze z pedałami. Zdecydowanie łatwiej opanować jazdę na "dorosłym" rowerze ucząc się na trójkołowcu a później na dwukołowcu z dodatkowymi kółkami czy "kijem" niż na biegówce. Dzieci bardzo niechętnie przesiadają się z rowerka biegowego na inny, jazda na nim angażuje zupełnie inne grupy mięśni i inaczej rozkłada się ciężar ciała, maluchy nie uczą się trzymać równowagi bo obie stopy mają cały czas na ziemi, z jazdą na rowerze ma to niewiele wspólnego.

Gość gość
No nie wiem, moje dziecko (2,5 roku) ma i taki i taki rower. Jeździ na obu. Wszyscy znajomi polecali mi biegówki, bo dziecko potem podobno potrzebuj***ardzo mało czasu, żeby przesiąść się na 2 kołowy rower. Dziadkowie jednak kupili też klasyczny z pedałami, więc u dziadków jeździ na tym, a u nas na biegówce. Jaki będzie efekt końcowy jeszcze nie wiem.

Gość gość
Gość 11.06: Jaki rowerek biegowy ma twoje dziecko? Autorka

Gość gość
ma biegówkę firmy Kettler. Kółka 10.

Gość gość
nie lubiłam swojego roweru na kółkach. Umiałam jeździć bez a musiałam z kułkami. Odczepili mi dopiero jak zobaczyli że jeżdze na roweże koleżanki. Nie musiałam sie uczyć. Nie wiem ile miałam lat ale przed rozp. zerówki bo wtedy to już roweru nie miałam. Ukradli z pod klatki. Zależy od dziecka ale ja nie chciałam żeby mnie ktoś popychał

Gość olcia125
Uwierz mi Ze rowerek biegowy sprawdzi się w 100% . Mam 3 latka i on swój uwielbia. Tutaj widziałam bardzo dobry i w atrakcyjnej cenie http://profitness.pl/62-pojazdy-dzieciece#/ . Takie rowerki bardzo dobrze wpływaja na rozwój ruchowy dzieci.