Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościówaaa3

Plamienie w 6 tyg

Polecane posty

Gość gościówaaa3

Witam,jestem w 6 tyg ciąży.Od tygodnia mam plamienia.Byłam u jednego lekarza,powiedział mi że mam odpoczywać,nie męczyć się.Zrobił USG,niby wszystko ok.Za kilka dni poszłam do innego lekarza,przepisał mi Duphaston i mimo to dalej trochę plamię.Nie jest to tzw''żywa krew'' tylko taka bardziej brązowa.Martwie się,lekarz kazał mi przyjść za 3 tyg.Jak myślicie,od czego te plamienia?

Gość gość
A jakie to ma znaczenie od czego. Bierz leki, leż i odpoczywaj.

Gość gość
różnie może być. czekaj na rozwój sytuacji, bierz leki i się oszczędzaj. niektore całą ciążę tak mają. u mnie to oznaczało niestety coś złego. trzymaj sie.

Gość gość
Moze to byc krew orgwniczna, czyli pozostałości po @, mysle że skoro lekarz mowi że wszystko jest okej, nie ma powodow do niepokoju. Osobiście miałam do 5 tygodnia "miesiączke"

Gość gościówaaa3
Lekarz mi powiedział właśnie,że to mogą być pozostałości po miesiączce,albo zagnieżdżanie się zarodka i stąd te plamienia.Chciałabym już mieć to za sobą,bo się martwię.Moja znajoma też tak miała,a pozniej poroniła i tego sie najbardziej obawiam :(

Ja w chwili obecnej jestem w 8 tygodniu i dużo czytałam na temat wszelakich zagrożeń w 1 trymestrze - m.in. wyczytałam że plamienia w 1 trymestrze zawsze mogą się pojawiać - moze byc to spowodowane zmianą gospodarki hormonalnej w organiźmie. Skoro byłaś u dwóch lekarzy i powiedzieli że jest w porządku to widocznie tak jest. Nie widzę powodu żebyś miała im nie wierzyć. Często również plamienia występują po badaniach ginekologicznyc h.

Gość gość
Byłam w podobnej sytuacji. Moja gin powiedziała: trochę wiary, trochę modlitwy, i oszczędzający tryb życia.

Gość gość
tez plamilam w 7 i w 8 tc. Lekarz dal duphaston, kazal sie oszczedzac i w razie pojawienia sie zywej krwi isc do szpitala. Stwierdzil, ze sytuacja jest pol na pol - albo bedzie ok, albo nie. Bylo ok,czego i Tobie zycze :)

Gość gość
Moj ginekolog mowil,ze jesli plamienie jest brazowe/brunatne to nie ma co panikowac. To juz jest stara,utleniona krew i zwykle nie ma zwiazku z ciaza. Pochodzi z szyjki,nadzerki,polipa,moze jakis maly krwiaczek w macicy. Jesli natomiast krew bylaby czerwona,ze skrzepami to wtedy nalezy sie martwic i jak najszybciej pojawic sie u lekarza.

Gość gość
miałam plamienie około 6 tc, potem jeszcze w 9 i 11, duphaston od samego początku, potem doszła luteina, dzisiaj odliczam dni do porodu, powodzenia