Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneetka26

Boję się że mój mąż będzie alkoholikiem

Polecane posty

Gość aneetka26

Mój mąż pracuje w służbie mundurowej na lotnisku. System tam mają taki, że pracują 24 godziny a później 3 dni wolne i znowu doba w pracy. Mąż wraca z pracy ok. 7ej rano i jak zjemy śniadanie i pogadamy, to on idzie trochę odespać. Ale przed spaniem wypija zawsze dwa piwa. Nie jest to chyba dużo i co czwarty dzień ale regularnie. Boję się, że w końcu zacznie pić coraz więcej. Wiem że pracę ma często bardzo stresującą ale alkoholem tego nie rozwiąże. Nie wiem jak z nim o tym rozmawiać, bo on nie widzi problemu a twierdzi że te dwa piwa to na spanie tylko. Może któraś z was miała podobny problem i może coś poradzić?

Gość aneetka26
już szukam następcy wśród jego kolegów , nie chce następnego męża nieumundurowanego , cała kasa idzie tylko na moje ciuchy. no i szukam takiego , który ma dłuższego bo mój nic ciekawego w majtkach nie ma

Gość aneetka26
bleeeh, co to jest??? a fuj!!! 08:49 to podszyw Jak nie macie nic sensownego to lepiej wcale nie piszcie.

Gość aneetka26
aż mnie zaswędziała psioszka

Gość aneetka26
No i 08:56 znowu podszyw. Czy tu sami debile siedzą?

Gość gość
a jak się kochacie to po same jądra Ci wsadza?

Gość aneetka26
Jeżeli Ciebie to tak interesuje to życie seksualne mamy baaardzo udane. Ale nie w tym jest problem.

Gość aneetka26
to cholerne piwo mnie niepokoi i to , że mąż je dużo cebuli i po tej cebuli mu się kuli.

Gość aneetka26
Co za debile i podszywy. Proszę moda o zamknięcie tematu, bo tu nie z kim rozmawiać.

Gość aneetka26
jeżeli chcesz wiedzieć podszywie to po cebuli , która zalecam mężowi by jadł spermę ma smaczną niczym chipsy serowo-cebulowe

Gość gość
Autorko, ano debili tu nie brakuje. Nie reaguj i tyle. Debil ma to do siebie, ze pozostanie debilem, wiec nie warto sie dla niego wysilac. Autorko, to piwo z rana ma prawo cie niepokoic. Bo to nie jest normalne. On nie widzi problemu, bo nie chce go widziec. Zaproponuj wizyte u lekarza, powiedz, ze bardzo cie ta sytuacja niepokoi i chcialabys uslyszec od lekarza, czy to normalne, czy nie. Niestety, ona ma wszelkie dane ku temu, zeby popasc w alkoholizm. A to juz zarty nie sa. Powodzenia.

Gość gość
dziękuję za wreszcie mądrą odpowiedź. założe mu kartę tą niebieską bo się go boję gdy jest po tych dwóch piwach czasem trzech

Gość aneetka26
to oczywiście ja niezalogowana pisałam

Gość gość
Jeśli jego rodzice pili i byli alkoholikami ,to jest mozliwosc 80% że syn też taki będzie,jeśli w genach nie ma alko to bądź spokojna ,ma rozregulowany sen a piwo go wycisza przed spaniel,nie widzę problemu,tylko ty go nie stresująca do tego!!

Gość aneetka26
martwi mnie i to , że on drogie te piwa kupuje w skali miesiąca to ja bym sobie jakieś ciuchy kupiła. przepija co zarobi

Gość gość
aneetka dla dobra własnego oraz męża jak najprędzej złóż pozew o rozwód, wyszłaś za mąż za niewłaściwą osobę, przed ślubem sądziłaś zapewne że piwo to napój dla królików, tchórzofretek, chomików czy innych pozbawionych inteligencji stworzeń. Kobietom takim jak ty wystarczy do życia małpa człekokształtna, wszak podstawowe funkcje spełnia, a piwa nie pije.

Gość gość
Jeżeli alkohol załatwia człowiekowi jakiekolwiek problemy/stres,nieśmiałość,strach,trudnosci z zasypianiem itd./to to własnie stanowi problem i prowadzi do uzależnień.Alkoholizm zaczyna się,kiedy picie zaczyna przeszkadzać w życiu/czyli osoba uzależniona przestaje radzić sobie ze swoim życiem/.Bardzo dobrze,że jesteś taka czujna i teraz jest ten moment aby powiedzieć:NIE,JA SIĘ NA TO NIE ZGADZAM. Powodzenia.

Gość gość
Teraz jest czas,że jeszcze możesz coś zrobić.Mundurowi to najgorsi pacjenci.Mają mocno rozbudowane ego a co za tym idzie brak pokory zyciowej.To bardzo przeszkadza w leczeniu.Nierzadko też są to perfekcjoniści z dużym systemem dumy i kontroli.

Gość gość
Każdy .....holizm to jakiś problem i nie ma co ukrywać że wszyscy jesteśmy od czegoś uzależnieni. Proponuję najpierw popatrzeć na siebie, a potem brać się za krytykę innych.