Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niezależność Finansowa czyli jak pieniądze dają szczeście

Polecane posty

Gość gość

Aby naprawdę móc cieszyć się życiem, trzeba osiągnąć niezależność finansową. Dlaczego? W większości wypadków jednak poszukiwania te kończą się niepowodzeniem i pogodzeniem się z tym, że takie życie jest nam po prostu pisane. Niejednokrotnie jednak prawdziwe okazje przechodzą nam koło nosa, gdyż nie zdajemy sobie sprawy z tego, ile są warte. Człowiek niezależny finansowo jest pewniejszy siebie, ma poczucie bezpieczeństwa, może realizować pasje na jakie nie miał wcześniej czasu. Ogólnie biorąc pieniądze nie jako cel lecz jako narzędzie, sprzyjają wolności człowieka w spełnianiu własnej drogi życiowej. Żeby spełnić warunki niezależności finansowej w Polsce minimalny dochód powinien oscylować między 10 a 12 tysięcy miesięcznie.

Gość gość
i na ten bezpieczny dochod pracujesz od switu do nocy i na niezaleznosc i szczescie czsu brak , zamkniete kolo

Gość gość
Pracując na niewolniczym etacie nie osiągniesz niezależności finansowej. Etat jest najmniej efektywnym sposobem dojścia do niezależności finansowej.

Gość gość
BZDURA!!! Niezależność finansowa daje wyłącznie poczucie pewności, że nie wyrzucą cię z restauracji bo masz czym zapłacić rachunek. Podziały społeczne bywają tak wielkie, że bez względu na stan konta możesz do końca życia spotykać się z ostracyzmem i nie będziesz dopuszczony do 'lepszej' kasty.

Gość gość
zarabiam 3 tys i jestem niezalezna finasnsowi

Mniej wazne, ile się zarabia, wazne, ile zostaje.

Gość gość
dziś Ale po jakie licho tobie przynależność do kolektywnej kasty skoro masz niezależność finansową i jesteś wolną osobą? Nie rozumiem.

Gość gość
ja postanowilem ze w wieku 40 lat przejde na emeryture. Do tego czasu chce stac sie wolnym niezaleznym finansowo czlowiekiem. Koniec niewolniczej pracy na etacie i koniec siedzienia po 12 godzin dziennie we wlasnym biznesie. Pasywny dochod itp to jest to czego pożądam.

Gość gość
up

Gość gość
Pasywny dochod = Niezaleznosc finansowa = SZCZĘSCIE

Gość gość
To jaki pasywny dochód masz na myśli? Może i ja sie na taką emeryture wybiore.

Gość gość
W necie mnostwo przykladow co robic zeby miec pasywny dochod. Poczytaj. Tak czy siak ja na etacie do usranej smierci nie mam zamiaru pracowac. Zwyczajnie mi sie to nie opłaca.

Gość gość
czy któryś z tych przykładów nadaje się do zaadaptowania przez osobę cierpiącą na fobię społeczną i depresję?

Gość gość
A nie lepiej byloby wyzbyc sie tych fobii ?

Gość gość
nie chcę się zmieniać, lubię swoją unikającą osobowość. wolałabym raczej mieć tą wspaniałą niezależność finansową, żeby móc żyć sobie w spokoju i odosobnieniu, nie odczuwając żadnych lęków, i zajmować się rozwijaniem swoich depresyjnych refleksji nad życiem i światem

Gość gość
up

Gość gość
Dla każdego ta niezależnośc finansowa, to zupełnie inny dochód. Dla jednej osoby niezależność, to utrzymanie się na podstawowym poziomie- wynajęcie mieszkania, opłacenie rachunków, coś do jedzenia, ubrania, może wyjazd nad morze lub w góry na tydzień. Dla innej osoby to kupno domu za gotówkę i jego utrzymanie, oraz wyjazdy w tropiki. Jeszcze dla innej to własny jacht, samolot i tego typu zabawki. Więc zależy kto ile potrzebuje do szczęścia.

Gość gość
Zle to troche rozumujesz. Samo słowo "Niezaleznosc" dowodzi ze nie masz racji. Jesli pracuje na etacie za 3000 zl netto to nie jestem niezalezny finansowo. Ale gdybym wygral w totka 10 mln zl to moge powiedziec ze jestem niezalezny finansowo bo co by sie nie dzialo ja pieniadze mam.

Gość gość
bieda to stan umyslu..........

Gość gość
up

Gość bławatek z irysem
Pieniądze pomagają, ale nie dają szczęścia. Przeszłam już tą drogę i wiem, że niezależność finansowa jest bardzo ważna ale rodzina, miłość, możliwość realizacji marzeń jest najważniejsza. Pieniądze nie ukoją moich pragnień o miłości, dziecku, rodzinie.

Gość gość
up

Gość wiosenna tęcza
Niezależność finansowa to to czego chyba każdy chce. I można to osiągnąć jesli sie chce. Faktycznie największa niezależność daje własna firma. I to , że możemy decydować o wszystkim . Nawet sposób prowadzenia księgowości zależy od nas. Najlepiej samemu o to zadbać. Jest program http://infotelecom.pl/k/m/p/kadryplace który w tym bardzo pomaga. Prosty, przejrzysty, praktycznie cała księgowość obejmuje. I pomaga utrzymać dokumentację firmy w należytym porządku