Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie mm dla alergika

Polecane posty

Gość gość

Wktam, moja corka jesf na piersi. Ma 8tygodni. Dajemy sobie rade. Sa jednak takie dni kiedy je co godzine i potem na noc niebardzo mam czym ja nakarmic,zeby ladnie pospala chocisz ze 2h. Raz dziennie co jakis czas dawqlqm jej wiec Bebiko,bo takim dokarmiana byla w szpitalu. Okazalo sie jednak,ze corka jest alergiczka. Ja jestem na diecie,a ona moze byc dokarmiana tylko mm hipoalergicznym. Ktore mleko polecacie? Czy wszystkie maja gorzki smak jak Nutramigen? Jakie mleko najcbetniej pily Wasze niemowleta?

Gość gość
Moj syn pije Babilon pepti. Tez jest na piersi. Butle dostaje na spacer. Wszystkie maja gorzki smak choć Babilon jest zdecydowanie smaczniejszy niż nutramigen.

Gość gość
Dziskuje za odpowiedz. Myslalam wlasnie o Bebilonie,ale czytalam tu na kafeterii,ze jest peoblem z dostepnoscia tego mleka w aptekach. A czy ktos uzywal mleka np HIPP HA,dla alergikow?

Gość gość
Dla alergików najlepsze jest mleko matki a wprowadzając mm zmieniasz florę jelit i alergia może nasilić się. Po mm może wcale lepiej nie spać a płakać z powodu bólu brzuszka.

Gość gość
Moja córka miała nietolerancję laktozy, póki karmiłam piersią było dobrze, zaczęłam podawać nutramigen i niby też było dobrze ale dziecko mało przybierało, lekarze stwierdzili taka uroda, rodzice szczupli to dziecko szczupłe. Dziś jest nastolatką i ma chore jelita, z głupoty zrobiłam dziecku krzywdę, jeśli nawet nie byłaby całkiem zdrowa, to jelita byłyby w lepszym stanie niż są. Wyobraźcie sobie dziecko, które nie może jeść fast foodów, pić gazowanego, jeść batonów i wiele, wiele innych rzeczy.

Gość gość
Tu autorka. Wiem,ze najlepsze jest mleko matki dlatego karmie ja piersia,ale ona je tak duzo,ze czasem niestety tego mleka brakuje. O odciaganiu pokarmu nie ma mowy,bo cora wszystko wypija. A ja czasem musze wysc. Chocby do ginekologa na kontrole po pologu,do endokrynologa rowniez na kontrole po ciazy. Nie wszedzie moge zabrac dziecko. Rozmawialismy ze specjalista i pozwolil od czasu do czasu podac butle. Pokarmu mam duzo,nie potrzebuje pobudzac laktacji - po prostfu corka jest wkelkim mlekopijem. Przez 8tyg przybrala grubo ponad 2kg.

Gość gość
gość 08:32 akurat to co wymieniłaś że nie może tego jeść to bardzo dobrze, jedząc to napewno zdrowsza by nie byla My mamy bebilon pepti - syn ma skaze białkowa i neitolerancje laktozy

Gość gość
Humana HA lub Humana 1. Pediatra nasz twierdzi ze to jedno z najmniej uczulajacych mlek na rynku. I nie ma problemu z kupkami. Mała ma rok i nadal pije to mleko. Szczerze polecam

Gość gość
I Humana jest pyszna. Ja kupuję w rossmanie lub kauflandzie

Gość gość
U nas się tego nie jada, ale pomyśl na wycieczce szkolnej, na urodzinach u koleżanki nie ma co zjeść. Autorko raz piszesz, że brakuje ci mleka a raz że masz go dużo, to zastanów się. Chcesz dokarmić z wygody, więc napisz tak a nie pierdzielisz bez sensu.

Gość gość
chcesz to przejdz na mm, Twoja sprawa

Gość gość
Czytajcie prosze ze zrozumieniem... Pokarm mam, ale mala ma takie dni,ze wisi caaaaaly dzien na cycku i nie ma sie kiedy uzbierac. Ciagnie na biezaco. w zwiazku z tym nie mam co odciagnac m.in. jak musze gdzies wyjsc. Specjalista pozwolil w takim wypadku podac butelke,ale jedyna mozliwoscia jest hipoalergiczne mleko. Temat nie dotyczy tego czy uwazacie,ze chce przejsc na mm,czy nie chce tylko tego ktore mleko dla alergikow polecacie. Sprawe konsultowalam z lekarzem i jedna butelka raz na jakis czas awaryjnie dziecku krzywdy nie wyrzadzi. Nie bede przechodzic na mm,bo jak juz ktos wyzej napisal dla malyvh alergikow najlepszw jest mleko matki. PS do Goscia wyzej: Nie jedzenie fast foodow akurat wyjdzie Twojemu dziecku na zdrowie. Nawet na imprezach takie smieci do jedzenia sa zbedne. Mozna chrupac zdrowe przekaski.

Gość gość
Oczywiście, że lepiej nie jeść fast foodów itd ale pomyśl że dzieciak jest tylko dzieckiem i czasami robi inaczej niż powinno i później boli brzuch, biegunka itd. Zaraz będą osiemnastki i myślisz, że nie spróbuje alkoholu? Fajnie jak można świadomie zdecydować, że się nie pali, nie pije, je zdrowo a nie dlatego że się cierpi później. Najpierw odchowaj dziecko a później mądrzyj się co jest dla niego najlepsze.