Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak sie pozbyc moli ubraniowych bez aplikowania niezdrowej chemii?bo juz wariuje

Polecane posty

Gość gość

wszedzie mole...nie wiem skad sie wziely ale jest ich sporo ciagle lataja i zabijam ile moge ale ich jest masa..juz nie wiem jak sie pozbycc tego dziadostwa..nie wygram z nimi..:(wiem ,że istnieja sposoby i chemiczne kostki i zapachy ,ale siostra lekarka mi odradzila ,mowila ze szkodza na uklad oddechowy czlowieka..i niszcza mole ale i zdrowie nas:( podajcie jakies sposoby na te dziady...cos domowego albo nie inwazyjnego ,zeby dzialalo..:(

Gość gość
do szafy chowac tylko uprane rzeczy. Przejrzyj swetry, wywal zjedzone, umyj szafe i chowaj do niej tylko uprane ubrania

Lawenda, innej rady nie ma.

Gość gość
a skad wziac kochanie te lawende????gdzie kupic i jaką dokladnie?

Gość gość
Jest takie ziele, które nazywa się Bagno zwyczajne. Śmierdzi ale jest skuteczne. Można je znaleźć na terenach bagiennych, torfowiskach. Moja mama kiedyś zawijała je w chusteczkę higieniczną i kładła na półce w szafie.

Gość gość
autorka to kretynka i debil kwadratowy!!!! nie da sie zlikwidowac moli ubraniowych metodami naturalnymi!! tylko ostra chemia!!! bo mole sie rozmnażają szybko i trzeba je zabic a lawenda nie zabija tylko odstrasza.nie sluchaj kretynek!

Gość gość
Sama jesteś kretynką - z jakiej okazji obrażasz wszystkich dookoła? Weź spadaj na szczaw.

Gość gość
wszystkie rzeczy przejrzeć, wyprać szafę dokładnie umyć wodą z octem, można na kilka godz. zostawić w niej naczynie z gorącym octem - odstrasza mole wełniane rzeczy, które mole uwielbiają wystawić na kilka godz, na słońce - zginą zarodki trzymać cały czas w szafie suszoną lawendę często przeglądać rzeczy i wietrzyć zajrzeć także za szafę czy tam nie ma zalążków moli

Gość gość
Dobrym środkiem naturalnym są skórki od pomarańczy .Włożyć je do otwartego plastikowego pojemnika i wstawić do szafy. po kilku dniach wyrzucić i zastąpić nowymi. U mnie pomogło. Można również włożyć do szafy mydełko lawendowe.

Gość gość
Wiem, że to nie naturalny środek ale skuteczny. Moja ciocia regularnie opryskuje wnętrze szafy mocnymi, męskimi dezodorantami. Stosuje i ja - działa super :)

Gość gość
Ma rację ktoś powyżej - mole legną się tylko w niewypranych ciuchach! One nie żywią sie tkaniną, a resztą naszego naskórka! Naszym potem!

Gość gość
jakim potem???one zywia sie tkaniną...ktos tu bzdury gada.....