Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karmie piersia a chcialabym przejsc na mm

Polecane posty

Gość gość

Corka ma 3 mies chcialabym przestac karmic bo kazdy wyjazd z domu lub spacer konczy sie biegiem do domu z powodu jej placzu gdyz sama sobie reguluje pory karmienia i nie ma systematycznosci. Wieczory tez spedza przy piersi co jest strasznie meczace. Chce wiec przejsc na butle ale mam z tego powodu straszne wyrzuty sumienia Ze odbiore dziecku to co dla niej najlepsze tyle sie mowi o zaletach karmienia piersia. Czy ktoras z was tez cos takiego miala jak sie wyzbyc tych wyrzutow i przejsc na butelke

Gość Ale to już było
Karmiłam 5 miesiecy, odstawiłam ponieważ myślimy o drugim dziecku.Nie bylo problemu z odstawieniem, przeszłam na mleko, wyrzuyu zawsze są,ale przecież dziecka nie głodzę.

Gość gość
Ja odrazu karmiłam butelką karmiłaś dziecko 3 mies. już dałaś mu to co najlepsze od początku.

Gość gość
A ja probowalam karmić piersią, ale syn caly czas plakal przy piersi jak oparzony, wyrywal sie itd, udalo mi sie go przystawić tylko kilka razy, ale bylo strasznie ciężko, dawalam mu mm i sciagalam swój pokarm przez ok. 1,5miesiaca, ale dużo go nie bylo i niestety najczesciej syn wymiotowal po moim pokarmie, po mm nie i wkoncu dalam sobie spokój, oboje odetchnelismy, dziecko szczesliwe, mama szczesliwa i do 2 lat ani razu nie chorowal, nawet kataru. Przy drugim będę próbować znów, trochę pogadsza o tamte doświadczenie, moze sie uda, ale jak nie to nie będę robić z tego tragedii.

Gość gość
*bogatsza

Gość gość
Ja na wyjścia zawsze miałam przygotowane moje mleko ściągnięte do butelki. Nigdy nie miałam z tym problemu. Jedyne czego potrzebujesz to laktator, najlepiej elektryczny. Możesz w ten sposób przedłużyć kp przez kolejne parę miesięcy.

Gość gość
Ewentualnie rzeczywiscie to moze byc rozwiazanie

Gość gość
polecam karmienie mieszane - wtedy latwo przejsc bezbolesnie zupelnie na mm. ja mam bliznieta, mojego pokarmu i tak byloby za malo, wiec za swietna rada poloznej karmilam ok 50-60 ml moim sciagnietym pokarmem, a potem reszta mm. Teraz juz nie sciagam, tylko jakies 1-2 razy dziennie przystawiam do piersi w ramach picia, albo uspokojenia dziecka, czy dokarmienia dodatkowo. poki co swietnie sie rozwijaja i przybieraja na wadze idealnie, a urodzily sie malutkie.

Gość goś323
A czemu poprostu sobie nie sciagniesz mleka i zabierzesz ze soba w butelce? 3 miesiace to moim zdaniem bardzo wczesnie zeby odstawic bobasa od cyca.