Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemamadesu

Zwolnienie a miejsce zamieszkania

Polecane posty

Gość niemamadesu

Hej mam pytanie. Jestem w 7 miesiącu ciąży i prawdopodobnie w tym tygodniu pójdę już na zwolnienie. Z tego co się orientuję to na zwolnieniu lekarz musi wypisać adres pod którym będę przebywać w trakcie l4 żeby ZUS w razie czego wiedział gdzie wysłać kontrole. No i z tym adresem mam problem. W dowodzie mam adres zameldowania jeszcze z domu rodzinnego ale już dawno tam nie mieszkamy. Wybudowaliśmy z mężem dom, mieszkamy w nim od miesiaca ale z racji tego, ze jest to pierwszy nowy budynek przy polnej dróżce to nie mamy jeszcze nadanej nazwy ulicy. Wniosek już leży w gminie ale pewnie trochę to potrwa zanim budynek otrzyma numer porządkowy a ulica nazwe. No i teraz nie wiem bo jesli podam adres zameldowania i kontorla przyjdzie do mojego domu to na pewno mnie tam nie zastanie a aktualnego adresu nie mam jak podać bo go nie posaiadam...Co mi grozi w razie nieobecności podczas kontroli jesli bede mieć zwolnienie chodzące? Z góry dziękuje za odp.:)

Gość gość
W razie kontroli i nie zastania Cię w miejscu zameldowania zostanie wysłane pismo o wyjasnienie. Pójdziesz do ZUS-u i wyjaśnisz całą sytuację. Nic Ci w tym wypadku nie grozi.