Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zrobiłam wiele durnych rzeczy i odmawiam sobie teraz życia

Polecane posty

Gość gość

Większośc tych durnych rzeczy sklada się głównie na uciekanie od wszystkiego. Od szkoły, od ludzi, od obowiązków, świata. Wszystkiego.. Np kiedyś uciekłam przez okno balkonowe na parterze byleby uniknąc spotkania ze "znajomymi",albo wagarowałam milion razy.. i różne takie irracjonalne zachowania.. I boję się teraz zacząc żyć, uśmiechać, mieć znajomych bo jestem przekonana, że to wróci.. że jak tylko zacznę żyć to ktoś zacznie mi wypominać co głupiego robiłam i w ogóle.. Czy ktoś z was tak ma? Czy moje obawy są idiotyczne?

Gość gość
Nie są całkowicie idiotyczne ale nie są też zdroworozsądkowe.

Gość gość
masz jakas fobie społeczna albo cos w tym stylu?

Gość gość
No chyba mam coś w stylu fobii społecznej

Gość gość
Ja tez tak robilam, to nie jest zadna fobia ,to po prostu realna ocena sytuacji. Polacy są tak bezwartosciowymi ludźmi, pozbawionymi kultury, rozumu i inteligencji ze musisz ich unikać żeby nie spotkały cie przykrosci i rozczarowania. Lepiej wierzyć ze kiedyś wyjedzisz stąd i poznasz normalnych ludzi. Założe się że przed milymi ludźmi nie uciekasz

Gość gość
Po prostu instynktownie uciekasz przed bydłem.

Gość gość
Nie uważam, że Polacy to bezwartościowi ludzi.. W ogóle do ludzi jako tako nic nie mam.. Wręcz uważam, że każdy jest tysiąc razy lepszy ode mnie..Ale nie ufam ludziom już chyba.. a poza tym wstydze sie siebie, nie umiem chodzić z podniesioną głową, nie umiem patrzeć ludziom w oczy..

Gość gość
Jeszcze nie zrozumialas ze jesteś od nich o niebo wartosciowsza. Gdyby byli madrzy i mili nie uciekalabys przed nimi. Zanizasz swoja wartosc ze strachu przed nimi