Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinniśmy się bać Islamu?

Polecane posty

Gość gość

Od kilku miesięcy uczę się za granicą. W mojej grupie jest wielu muzułmanów z którymi mam super kontakt, są serdeczni i sami często zagadują. Nawet kilka razy spotkaliśmy się po zajęciach w kawiarni i było bardzo fajnie. Czasami pytam o ich religię, i wtedy słyszę wiele niezrozumiałych dla mnie odpowiedzi, np. to, że dziewczyna (30lat) po studiach na kierunku farmacja nie może zaleźć pracy w aptece, ponieważ nosi chustę na głowie. Zapytałam ją czy może ją ściągać do pracy, a potem w czasie wolnym ją nosić jak zwykle. Ona jednak powiedziała, że nie może porzucić religii dla innych wartości. Szanuję ludzi, jednak oczywiste jest dla mnie, że mieszkając w innym kraju muszę odrobinę dostosować się do jego kultury, zrezygnować ze swoich obyczajów, nauczyć się żyć w danym społeczeństwie. Muzułmanie jednak oskarżają innych o brak tolerancji. Wczoraj we Frankfurcie zatrzymano kilku muzułmanów, którzy próbowali w domu stworzyć bombę, ta informacja obudziła we mnie ponownie lęk przed tą religią, powiedzcie jakie są wasze opinie.

Gość gość
Wierz ze oni mają tako religie ze w kazdej chwili mogą cie zabic. Bo tak allah chce. To czubki uwierz mi.

Gość gość
Islam jest nie tylko religią lecz gotowym systemem polityczno-społeczno-gospodarczym.

Gość gość
ja ich unikam

Gość gość
kobieta w islamie to śmieć, co gorsza dziewczynkom pierze sie mozgi od dziecka i wychowuje by byly posluszne i ulegle, zwlaszcza wobec mezczyzn, to sie zmienia ale powoli :( w Tunezji grupa dziewczyn muzulmanek walczyla o prawo studiowania na typowo ''męskiej'' uczelni, na politechnice tamtejszej, wywalczyly ale są gnębione i dreczone przez tych ''mocno wierzacych'' fanatykow, masakra jakas