Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Freedom92

Jaki posiadacie majątek, ile macie pieniędzy? Ile macie lat?

Polecane posty

Zastanawiam się jakim majątkiem dysponują Polacy. Jestem bardzo ciekawy ile posiadają osoby w wieku 19-25 lat. Ja osobiście mam 22 lata. Posiadam dom na wsi warty ponad 100.000 złotych i oszczędności 20.000 zł. Zacząłem pracować w wieku 19 lat w UK i nigdy nie dostałem nawet złotówki. Chciałbym wiedzieć jak wygląda sytuacja u moich rówieśników, ale też i u innych osób. Tak więc jakim majątkiem dysponujecie? Przypominam, że majątek to wartość dóbr przeliczona na osobę minus kredyty. Tak więc jeżeli jesteście parą to trzeba podzielić na dwa. Jeżeli macie dom warty 200 tys. i 300 tys. kredytu, to wasz majątek to minus 100 tys. Więc jakim majątkiem dysponujecie?

Gość gość
Żadnym. Nikt mi domu nie przepisał i pracuję dorywczo. Chyba czas się wieszać.

Gość gość
na kafe pytasz? :D przecież tu sami milionerzy :classic_cool: zaraz się zacznie ściemnianie, tutaj co jeden to bogatszy :D

Gość gość
nie dysponuję żadnym majątkiem. mam ok. 2000 zł długu.

Gość gość
Dom o wartości 100tys to raczej jakas rudera, i co, sam sobie go kupiłeś? Jasne, pewnie odziedziczony i wielce kozaczysz... Mój majątek jest wart moze z 30tys, oszczędności praktycznie rządne, mieszkanie na kredyt, 28 lat

Gość gość
Jestem spoza granicy wiekowej więc nie będę pisać :-)

Dom który kupiłem to stary dom z bala. Jest w dobrym stanie, ale samemu musiałem doprowadzić wodę i prąd oraz zrobić remont. Poza tym to wschód Polski i ostatnie miejsce gdzie można coś tanio kupić. Ale nawet gdyby był ruderą, to chyba mój wiek i to, że pracuję dopiero 3 lata sprawia, że osiągnąłem sporo jak na swój wiek. Ciężko pracowałem w Anglii, zresztą nadal pracuję bo chcę osiągnąć więcej. A tą nieruchomość traktuje jako inwestycję i miejsce na wakacje. I jak wcześniej napisałem nikt mi nie dał w życiu ani złotówki. Pochodzę z biednej rodziny i do UK przyjechałem z 300 funtami w kieszeni. Po 3 latach oszczędziłem ponad 100 tys. złotych. Tyle co ja zarabia w UK dużo młodych, tylko wszystko wydają w pubach, nightclubach i burdelach oraz na drogie ciuchy. Ja wolałem żyć skromnie, więc nic dziwnego że stać mnie było na zakup. Mam nadzieję, że do 50-tki będę milionerem i będę mógł przejść na emeryturę. I piszcie wszyscy ile macie, bez względu na wiek, tylko napiszcie w jakim jesteście

Aha i tylko dodam jeszcze, że wartość domu jest znikoma. To działka na której on stoi jest sporo warta. i według eksperta ma wzrosnąć dwukrotnie w ciągu pięciu lat. Jeżeli poszczęści mi się troszkę jeżeli chodzi o rynek, to gdy będę miał 27 lat ta nieruchomość będzie warta ponad 200 tys.

Gość gość
tak jak ktoś napisał, tu się prawdy nie dowiesz bo tu sami bajkospisarze-milionerzy. Wszyscy mają wielkie drogie domy, extra samochody i nie zarabiają poniżej 10 tysi na miesiąc. A i wszyscy są poniżej 25 lat.

Gość gość
26 lat, kobieta, mam 50zł w portfelu i czekam na wypłatę 1400zł do 10 maja, majątku w innej postaci brak, pozdrawiam

Gość gość598
ja mam 80 tys w gotówce, mam 26 lat.

Gość gość
25 lat, oszczędności 5500zł, na normalnym rachunku bankowym 400zł i czekam na wypłate, w portfelu 80zł, w śwince skarbonce ok 1000zł, auto stare jak swiat o wartości jakis 2000zł (ale jezdzi), rower mam fajny wartość ok 3000zł. Tyle.

Gość gość
21 lat ,mieszkanie m3 60m" auto 10tys zloty, 3tys na miesiac

Mam mieszkanie - 60 m2 i samochód, plus 30 tys. oszczędności na lokacie. Powiedzmy, że wszystko razem to jakieś 200 tys. Ale mam ciut więcej niż 25 lat.

Gość gość
32 lata mój majątek to rower ok 3000zł, komp ok 1500zł, wieża ok 300zł, ciuchy+akcesoria outdorowe plecak,raki,kijki itd ok 2000zł i wersalka ok 300zł. Obecnie na bezrobociu, Więcej nie mam

Gość gość
25 lat i odłożone 2 tysiaki. nie pracuję obecnie.

Gość gość
Mam 26 lat, kobieta, odlozone mam 20tys. Ale za miesiąc wychodzę za mąż i muszę dorzucić mężowi na kupno mieszkania

Gość gość
nie jestem w grupie młodych, ale i tak napiszę. Mam 49 lat. Miałem dom na wsi blisko miasta, ale rozwiodłem się z żoną i sprzedaliśmy dom, a pieniądze jakoś się rozeszły. Za resztkę co mi została kupiłem kawałek działki i domek holenderski, razem warte 20.000. W tej chwili pracuję w UK żeby doprowadzić prąd i wodę do tego domku. A i w wyniku rozwodu straciłem też dobrą pracę. Tak więc miałem majątek 200tys. a teraz tylko 20tys. Na szczęście za kilka lat emerytura, a i moja Mama mi pomoże bo dostaje sporą emeryturę

Gość gość
23 lata, mężczyzna mój majątek to: - dom - 79 arów ziemi - 23.000 zł w Polskim banku - 1.400 funtów w Brytyjskim banku - kolekcja srebrnych monet (częściowo jeszcze po dziadku, częściowo kupione przeze mnie) - plazma 50 cali Panasonic Wiera - konsola Xbox 360 i 16 gier do niej - laptop HP pavilion - smartfon Samsung galaxy S4 Pracuję od 20 roku życia. Od rodziny nic nie dostałem (poza monetami). Jak ktoś chce to potrafi!

Gość gośćMatolyOslyGlaby
Jakie osly z wam. Nowy chwyt zlodzieji! Pod pretekstem pytania co macie ile kasy wyciagaja info czy mozna was ojepac. Po IP dojda gdzie mieszkacie.lo matko jacy frajerzy z was.

Gość gość
4:41 a co was to obchodzi ile kto ma pieniędzy! nie twój biznes ludzie to naiwne tępaki,

Gość gość
30 hektarow ziemi 2 busy wozek widlowy 2 ciagniki i 2 osobowe samochodzy i dom o wartosci 400 tys

Gość gość
gość 06.38, pewnie zapomniałeś dodać, że masz mnóstwo długów, co czyni z ciebie osobę biedniejszą od pijaka zbierającego puszki, który jest przynajmniej 5 zł na plusie!

Gość gość
24 lat, - 130000 zł na koncie - 2 mieszkania : 72m i 45m - Ford Mondeo 2014 - zarabiam miesięcznie 5600 zł na rękę i 2250 zł po podatku z najmu mieszkania - jedno mieszkanie kupiłem razem z rodzicami na licytacji komorniczej, a drugie dostałem w spadku

Gość gość
A i zapomniałem dodać, byłem w Anglii przez 2 lata i dzięki temu stać mnie było na dołożenie 350000 zł do mieszkania i na kupienie samochodu. Zastanawiam się nad kupnem trzeciego mieszkania po to żeby je wynajmować. Rocznie staram się oszczędzać 60000 zł ale z tego wydaje 25000 zł na wynajem wiec zostaje 35000 zł rocznie