Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapomniane 2 tabletki anty

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny prosze o pomoc. We wtorek zapomnialam wziac tabletki anty. W srode kocjalam sie z chlopakiem bez zabezpieczenia i chwile po stosunku przypomnialam sob ze nie wzielam tabletki. Wzielam spozniona o 16godzin. Potem przyjmowalam normalnie. W ulotce napisano zeby bie robic przerwy, byl to 3tydz. Nie zrobilam. Ale w sobote znow zapnialam tabletki. Wzielam ja razem z niedzielna czyli dzien pozniej. Pomozcie mi wariujemy z chlopakiem. Jestem zalamana. Nigdy nie mialam takiej sytuacji. Nigdy zadnej nie zapomnialam.

Gość gość
Blagam o pomoc

Gość gość
Ale w czym mamy Ci pomoc? zadzwon do lekarza i zapytaj czy masz wziac pigulke po (bo rozumiem,ze piszac o sobocie pisalas o tej ostatniej,a nie tydzien temu),czy to za duza bomba hormonalna przy tabletkach anty. Nic innego nie wymyslisz. Pozostaje czekac i zrobic test za 2-3tygodnie.

Gość gość
Wzielam ją razem z niedzielną, tak jest napisane w ulotce, zeby jak najszybciej wziac nawet jesli oznacza to wziecie dwoch naraz. Zwariuje przez 2-3 tyg. mysle o zrobieniu testu z krwi bo on pokazuje juz po tygodniu

Gość gość
Po tygodniu,ale od owulacji,a nie od stosunku. komorka musi byc juz zagniezdzona,bo wtedy produkuje beta hcg. Zrobisz bez sensu test i jak bedzie nagatywny to i tak bedziesz sie zastanawiac czy nie za wczesnie zrobilas. Jesli postapilas zgodnie z ulotka od tabletek,wczesniej bralas je regularnie i nie zapominalas to mysle,ze nie masz sie czym martwic. Wytrzymaj spokojnie,ze 2 tyg i wykonaj test.

Gość gość
czytalam ze sperma zeby wytrzymac potrzebuje sluzu i jakichstam riznych czynnikow ktorych tabletki nie zapewniaja wiec jeslibpo stosunku wzielam zapomniana tabletke i potem wieczorem normalnie i rowniez w czwartek i piątek to jest mozliwosc ze ta sperma tam wytrzymala do soboty ???

Gość gość
Kiedy w takim razie wg was mogla wystapic owulacja i kiedy najszybciej zrobic test???

Gość gość
Prosze o pomoc dziewczyny

Gość gość
Teoretycznie owulacja w ogole nie powinna wystapic,bo tabletki ja blokuja. W przypadku antykoncepcji hormonalnej nikt Ci nie powie,kiedy mogla wystapic. Masz racje,ze plemniki potrzebuja odpowiedniego sluzu,zeby przezyc,ale wiesz... nie takie ciaze si3 juz zdarzaly ;) Odczekaj 2tyg od stosunku i zrob test.

Gość gość
Nie ma jakiejs mozliwosci ze wystapila w dniu w ktorym zapomnialam wziac tabletki ? Czytalam ze to tak szybko sie nie dzieje albe bardzo sie boje..

Gość gość
Dziewczyny mowcie co myslicie

Gość gość
podbijam up up up

Gość gość
ale co my ci mamy powiedziec, jezeli zrobiłas wszystko jak nalezy przy zapomnianej tabletce to nie ma szans-jezeli nie to szansa jest-nie ma tu lekarza ginekologa na forum-udaj sie do specjalisty, bo nikt ci nie da gwarancji na 100% poza tym to co?jedna w takiej sytuacji zajdzie w ciaze inna nie-nie wiemy czy jestes płodna, czy bezpłodna ja sie staralam 4 miesiace o zajscie w ciaze mimo braku tabletek wiec u mnie nie poszlo to od razu, ale takich rzeczy sie dowiadujesz dopiero podczas staran

Gość gość
Autorko, głupiutka jesteś i to totalnie. Jak my Ci niby mamy pomoc, po diabła tak podbijasz temat. Zapomniałaś 2 tabletek, więc istnieje jakieś tam niewielkie ryzyko, że wystąpi owulacja. Bierz te opakowanie do końca, zabezpieczaj się dodatkowo w tym czasie, potem zrób przerwę, powinno po nim wystąpić plamienie z odstawienia ("miesiączka") . Od następnego opakowania będziesz w 100% zabezpieczona, a tym nie jesteś.

Gość gość
Nie glupiutka tylko zdenerwowana bardzo. Kazda by szalala w mojej sytuacji wiec nie zwracajcie mi uwagi tylko pomozci. Nigdy nie wiadomo kiedy wy bedziecie potrzebowaly rady. Dziekuje za wszystko, przepraszam ze zawracam glowe ale bardzo sie martwie po prostu

Gość gość
Ryzyko jest zawsze. Nie damy ci gwarancji że nie zaszłaś bo nie ma jak. Życie takie jest -jedna stara się przez parę miesięcy i nic a inna zapomni tabletki i już ciąża. Musisz czekać aż będzie można zrobić test. Jeśli miałaś obawy że może być ciąża to powinnaś zażyć tabletkę 72h po. Teraz pozostaje tylko czekać -innych rad niestety brak.

Gość gość
W niedziele gdy sob uzmyslowilam ze nie wziekam drugiej bylo juz za pozno niestety. Kurde strasznie sie martwie i odchodze od zmyslow szczerze mowiac

Gość gość
Głupiutka, głupiutka oraz zdenerwowana. Ale również głupiutka. A wiesz czemu? Sama brałam przez długie lata tabletki. Miałam co najmniej kilka sytuacji kiedy tabletki zapomniałam, lub z przyczyn niezależnych (jak zatrucia) mogła ona nie zostać wchłonięta właściwie. Zawsze w takich wypadkach kierowałam się informacją z opakowania, oraz w "skrajnych" przypadkach zabezpieczałam się dodatkowo. Jeśli miałam wątpliwości szłam do lekarza. I nic więcej nie zrobisz, my Ci nic więcej nie powiemy, nie pomożemy. Co do tabletek po to chyba ich się nie stosuje w tym samym czasie co normalną antykoncepcję. Jeśli masz obawy co do tego, że mogłaś zajść w ciążę to idź do dobrego ginekologa, a on powinien Ci coś więcej powiedzieć.