Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sertralina a orgazm

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś miał problem z orgazmem podczas leczenia? Libido jest ale ciężko mi dojść

Gość gośćB
Sądzę, że sertralina jak i niektóre inne ssri mają wpływ na libido jak również gospodarkę hormonalną. Wydaje mi się, że moze to iść w dwie strony, u jednych pacjentów libido nieco się obniża jak i mogą być drobne zaburzenia związane z tym, a u niektórych moze się libido znacznie podwyższyć. Trzeba by bylo zapytac dobrego psychiatrę lub lekarza o dużej znajomosci tego tematu. Po dwóch próbach brania (kiedys esticalopramu a po kilku latach sertraliny, ktore na pewno pomagają) skutki uboczne u mnie byly bardzo męczące i dokuczliwe. Zwłaszcza przy dłuższym braniu i po zakończeniu. U mnie okres po odstawieniu wydłuża się do kilku miesięcy.(!!) Oczywiście po kilku mcach hormony jak i neuroprzekaźniki stabilizują się, ale mi wyjątkowo dokucza ciężkosc w myśleniu, ospalosc, tycie, bardzo podwyższone właśnie libido, zachwiana hormonów, wyplaszczenie emocji, prawdopodobnie zbyt słaby wychwyt nie serotoniny, ale dopaminy po odstawieniu... Uwazam, że moja lekarka (starsza pani) przepisuje za dużą dawkę pacjentom. U mnie nie bylo konieczne brac sertraliny 75czy 100. Wystarczylo do 50 maximum. Niestety z gabinetow niektórych psychiatrów polskich wychodzimy po 15 minutowej wizycie (zamiast przynajmniej 45 min.) z receptami na dawki za duze, a ze skutkami ubocznymi oni się często nie liczą... Trzeba trafić na dobrego.