Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pampersy dla noworodka .

Polecane posty

Gość gość

Hej kupilam.ostatnio pampersy ale nie wiem czy dobry rozmiar dziecko ma miec 3.200 tak mniej wiecej przy porodzie i kupilam 2 z rosmana to sa 3-6 kg baby dream czy myslicie ze beda dobre to moja 1 ciaza i nie bardzo znam.sie na tym

Gość gość
beda dobre:)

Gość gość
No ok dziekuje -)

Gość gość
Dla noworodka kupuje się rozmiar 1 a nie 2

Gość gość
No.ale 2 to co za duze bedzie skoro.napisane.jest od 3-6 kg?

Gość gość
Moim zdaniem będą za duże. Moje dziecko miało 3800 a 2 byla za duza przez 2 tygodnie.

Gość gość
2 prawie wcale nieroznia się od 1

Gość gość
A jakby byly za duze to polozna ubierze w niego czy. Moze maja swoje a mi ktos moze doniesc mniejsze?

Gość gość
ja kupiłam 1 pampersa zielone, ogólnie jedynek zeszło nam jakieś 4 paczki i syn urodzł się 3350 g, na 2 przeszliśmy właśnie koło może 2-3 tygodnia, może później. Pampersy z rossmana to dno, grube i w ogóle. Tym bardziej, że 1 papersa zielone, białe możesz w carrefour kupić za 20 zł za paczkę. Pozdrawiam.

Kup sobie paczkę "jedynek". Ja miałam w szpitalu dwa opakowania - 2-5kg i 3-6kg. Mąż musiał przywieźć mi jeszcze te maleńkie, bo mimo, że na ostatnim USG oszacowano wagę dziecka na 3200g, to urodziło się ważąc 2950g i "dwójki" były zwyczajnie za duże. Rzepy nachodziły na siebie praktycznie w całości, a sama pielucha między nogami wisiała, utrudniając włożenie pajaca w rozmiarze 50 cm. Dziecko miało miesiąc, gdy zrezygnowałam z "jedynek". Pamiętaj o marginesie błędu podczas pomiaru USG. Szczęśliwego rozwiązania! :)

Gość gość
Zdecydowanie 1 2-5kg... niby ta 2 jest od 3 kg, ale jednak to są duże pieluchy.. Mój syn urodził się z wagą 2800, a 1 używaliśmy przez prawie 10 tygodni!

Gość gość
Jak.ja juz te 2 kupilam.i otworzylam zobacze po urodzeniu jak beda duze to mi dokupia male i dowiaza a co do kosmetykow to co bralyscie jeszcze?di szpitala

Gość gość
Mój wg usg miał mieć 3.5 urodził się 4.5 kg. Jedynej zuzylismy z biedą jedna duża paczkę.

Gość gość
Tu autorka chyba raczej nie bedzie taka duza. Ponad 4 kg tak mysle w 36 tc miala wage 2400 i od poczatku to byla bardzi mala w 31 tc bylo zaledwie 1250 a w 34 niby 1950 .. wiec nie wiem juz jak z ta waga bedzie

Gość gość
Ja się szykowałam na dziecko prawie 4kg i kupiłam jedynki. Synek miał 3040g i w tych jedynkach rzepy niemal zapinałam na siebie. W dwójkach to myślę, że dziecku kupa bokiem wyleci bo przecież uda tez chude będzie miał ten noworodek.

Gość gość
Nie prawda ze rossmannowe to dno! To sa bardzo dobre pieluchy. Szczegolnie te Babydream sa bardzo przyzwoite, bo Fun&Fit sa rzeczywiscie takie sobie. A zamiat Pampersow lepsze i tansze sa skandynawskie Libero z Auchana i Simply.

Gość gość
Nie zawsze jedynki sie przydaja. Ja mialam w rodzinie chlopca o normalnej wadze urodzeniowej, ale przez to ze byl przenoszony to urodzil sie z hydrocela, czyli opuchlizna spowodowana nagromadzonym plynem surowiczym wokol oczu i miedzy innymi w jadrach, przez co byly tak duze, ze nie miescily sie swobodnie w jedunki i trzeba bylo leciec do sklepu po dwujki i wozic do szpitala, takrze roznie w zyciu bywa.

Gość gość
takze

Gość gość
nie w jadrach, tylko w okolicy jader, czyli w mosznie

Gość gość
O rany.. ale co z tego, że już kupiłaś 2... przecież i tak się przydadzą! I tak lepiej kup 1 i to ze 2 paczki. Ja nawet nie patrzę na to, ile moje dziecko (drugie) będzie ważyło.. a mam już 5 paczek 1, różnych firm. Dziecko trzeba bardzo często przewijać, tych pieluch schodzi masa! I tak na prawdę 2, to jest chyba dobra na dziecko ok 4,5kg, mimo, że niby od 3...

Gość gość
A po co mam kupowac glupie troche nie wiadomo czy dziecko nie bedzue mialo uczulenia na nie i zaplace i wyrzuce bez sensu troche

Gość gość
Jak to po co, przecież piszą ci jak krowie na rowie, że prawie zawsze 2 są za duże, a ty się nie spodziewasz czterokilogramowego smoka.

Gość gość
Córka ważyła 4 kg i też na początku używałam new born-ów, czyli 1.

Gość gość
gość dziś Hej kupilam.ostatnio pampersy ale nie wiem czy dobry rozmiar dziecko ma miec 3.200 tak mniej wiecej przy porodzie i kupilam 2 z rosmana to sa 3-6 kg baby dream xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Kupiłaś PIELUCHY baby dream a nie pampersy.To tak jakbyś powiedziała,że kupiłaś Nike Adidasa :O