Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agusiakole

normalna czy nienormalna bratowa!?

Polecane posty

Gość Agusiakole

Słuchajcie właśnie wróciłam z majowego weekendu chyba najbardziej męczącego w moim życiu! Moi rodzice mają działkę z domem za miastem w którym wraz z bratem spędzamy wszystkie wakacje i weekendy takie jak ten majowy. W ten weekend mój tata postanowił naprawić bramę wjazdową i strasznie się przy tym męczył bo musiał rozkopać bramę, skruszyć beton, zalać na nowo, poprzesuwać to wszystko - po prostu masakra i wraz z mamą widziałyśmy że strasznie się męczy tym bardziej że nie jest już młody i przyjechał do Polski tylko na 4 dni bo pracuje za granicą ciężko fizycznie. Zależało mu żeby to zrobić mimo że ja z mamą odwodziłyśmy go od tego pomysłu. Dodam że mój mąż pracuje za granicą i nie było go teraz w Polsce. Dlatego wszyscy czekaliśmy na mojego brata ( zdrowy, wybyczony, w pełni sił) żeby pomógł tacie. Brat przyjechał z żoną i ja mu mówię że pewnie idzie pomóc tatcie bo jemu ciężko to robić samemu. Brat poszedł od razu do taty ale zauważyłam że mojej bratowej coś nie pasuje... no ale ja nic i dalej robiłam dla wszystkich obiad. A ona do mnie z jęzorem że ja jej męża a mojego brata do roboty wyganiam i że on przyjechał z nią odpocząć a nie robić bo tak ona by nie przyjechała i ze co ja sobie myślę, ona chce sie napić kawy i odpoczywać i ona sobie nie życzy żeby mój brat coś robił. Skubana myślę.... bo ona taka furiatka jest ale nie dałam rady i mówię że to co mówi jest bezczelne i chyba sobie nie wyobraża że będzie na gotowe jeździła, no wiecie - obiad pani podać, pozmywać po niej, dzieckiem się zająć a ona księżniczka chce leżeć. Zawsze tak było że ona nic nie robiła ale chociaż siedziała cicho a teraz.... wylała na mnie całe swoje złości i zaczyna ryczeć... na to wchodzi moja matka i nie wie o co chodzi ale ją przytula i mówi że ja często głupio gadam... ( mama mówi ze gdyby wiedziała o co chodzi to by sama ja opierdzieliła ) ale ta zgrywa bidulkę i ryczy że mój brat mówi że ją zostawi i się wyprowadzi - na to ja jej mówię ze jak ona zabrania synowi pomagać ojcu to ja się nie dziwię! Ona ryczy, biega po schodach, odwala jej zupełnie, w końcu mój brat przyszedł i ją jakoś uspokoił. Ona ma często takie zachowania i ja z mamą zawsze jej ustępowałyśmy ale ja już nie mogę jej znieść, mój brat chyba też skoro się kłócą :/ potem siedzi do końca dnia i nic.. dopiero po obiedzie patrzę że idzie do zlewu i chyba chce pozmywać naczynia ( myślę ooooo !!! może coś ją ruszyło ) potem wyszłam a jak wchodzę patrzę że jednak moja mama zmywa i dopiero dziś pytam sie mamy czemu ona zmywała a mama mi na to że Justysia wyjeła z całej sterty brudnych naczyń swój talerz i mojego brata i tylko dwa umyła. Czy to jest normalne???? umyć dwa talerze?? u was też się tak robi bo może za bardzo na nią jadę ale nie będę więcej jej ustępować bo mam dość traktowania mnie jak parobka i tego że moją mamę tak traktuje ona ( swoich rodziców też tak traktuje ). Myślałam z mamą żeby ona raz nam obiad ugotowała, ale ona by albo wtedy wcale nie przyjeżdzała albo by ugotowała i przypalone gary by leżały kilka dni nie umyte bo ona w mieszkaniu tak ma bo syfiara jest :/ rozmowa z nią nic nie da bo ona traktuje wszelką krytykę jako atak na siebie i zupełnie jej nie przyjmuje ehhh myślicie że jest jakieś wyjście z tej sytuacji???

Gość gość
No nienormalna,ale co Ci poradzić? Zachowałas się bardzo w porządku,teraz nie odpuszczaj poprostu. Jak jej podarujesz to następnym razem tez będzie na to liczyć.

Gość gość
Oooo curwa,to nie na moje nerwy. Mam synową.lenia śmierdzącego,kiedyś zapraszałam na obiady a teraz wała.Ja nie służba by takiej dziewoi usługiwać.Dośc że żarcie za darmo to jeszcze fochy strzela. W domu rodzinnym miałam podobną sytuację,gdzie wracałam z pracy z malutkim dzieckiem i szłam prosto do mamy bo chorowała ?nowotwór? a tam zastaje siedzacą bratową z bratem .Ja zmęczona,ręce mi odpadają bo trzymałam dziecko 7 mies.w ręku przez 7 przystanków tramwajowych /miejsca nikt nie ustąpi bo emeryci zmęczeni życiem:) a moj brat palant mowi mi"zrób Krysi kawy bo ma niskie ciśnienie,zmęczona po pracy z nad biurka" Szlag mnie trafił,teraz jestem może jędzą ale nie pozwolę się już wykorzystywać. Nie daj się dziewczyno,wypracuj szacunek dla siebie i twoich rodziców.Niech babsko siedzi u siebie i nie psuje swoim widokiem atmosfery.