Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moda na obrzezanie?

Polecane posty

Gość gość
Po co robic cos na sile? Ogarnijcie sie kobiety! Ja mam 3 synow zadnemu nic nie odklejalam wszystko jest w porzadku,Co Wy chcecie osiagnac w ten sposob? Nie szkoda Wam dzieciakow? przeciez takie odklejanie musi cholernie bolec bo domyslam sie,ze nie jest to wykonywane w znieczuleniu.

Gość gość
My też przerabialiśmy ten problem i niestety z powodu niewiedzy pozwoliłam lekarce odkleić. Kiedy chciałam się wycofać, było już za późno i musiała dokończyć. Żałuję do dziś, że nie wiedziałam wcześniej, co będzie robione. Wtedy na pewno bym na to nie pozwoliła. Cały ten zabieg to jakieś barbarzyństwo.

Gość gość
Ja nie wyraziłam zgody na żadne grzebanie przy siusiaczku. Syn ma 7 lat, z jednej strony widać już rowek zażołędny, z drugiej skórka jeszcze przylega, ale nie mam zamiaru narażać go na ból i stres. Z czasem to się oderwie. Mąż przechodził w dzieciństwie zabieg odklejania kilkakrotnie i pamięta to do dzisiaj.

Gość gość
Ale wydziwiacie, ja nic nie odklejałam, nie ściągałam i wszystko jest ok, a mam dwóch synów. Wy za chwilę będziecie wszystko ułatwiać, ulepszać i trząść się do tego stopnia, że zrobicie z dzieci jakieś kaleki :o może w obawie o zakrztuszenie pokarmem będziecie dziecku do matury miksować zupki?

Gość gość
Ale o co pytasz? O odklejanie?

Gość gość
Agapietx, jeśli pytasz o odklejanie, to wg mnie to nadgorliwość lekarzy. Wiadomo, że jak jest odklejone, to łatwiej utrzymać czystość, ale czytałam na jakimś amerykańskim portalu medycznym, że kilku procentom chłopców skórka odkleja się w wieku nastu lat i jest to zupełnie normalne i niewymagające interwencji pediatrycznej czy chirurgicznej. Ja mam dwóch synów, pierwszemu odklejała pediatra i był horror, drugiemu nie pozwoliłam robić nic i zeszło dość późno, bo w 11 roku życia, ale obyło się bez rzeźnickich akcji.

Gość gość
Ja pier... Czytam i nie wierzę! Po co zadawać ból dziecku?! Nie lepiej powierzyć sprawę naturze? Nigdy nie naraziłabym syna na takie akcje!

Gość gość
My byliśmy w ubiegłym roku na bilansie (syn miał 6 lat), lekarka powiedziała, że nie trzeba interweniować, bo w tym wieku napletek nie musi być jeszcze w pełni odklejony i to, że nadal nie widać krawędzi żołędzi nie oznacza, że czeka nas wizyta u chirurga.