Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest tu ktos kogo rodzice są bardzo wierzący??wejdzcie plisss

Polecane posty

Gość gość

czy myslicie ze wasi rodzice pomimo wiary i katolicyzmu zaakceptowali by fakt ,że mieszkacie bez slubu z facetem i nie chcecie dzieci??mieszkam w wawie z facetem juz sporo lat i niestety mam wyrzuty sumienia bo moja rodzna cierpi przez to..ja zyje sobie w obcym miescie a oni musza znosic docinki sąsiadów na moj temat i stresuja sie. ciągle slysze ,że zyje w grzechu i ,że kiedy w końcu sie opamiętam..... nieraz podsluchalam (jak przyjezdzalam do domu rodzinnego na weekend)jak rodzicie szeptali ,że ktos zapytal o mnie i co powiedziec..jak kłamac...ludzie nieraz ich pytają o moja sytuacje a oni specjalnie zagadują lub ze zloscią cos tam odpowiedzą,zeby nie powiedziec prawdy. ostatnio nawet slyszalam jak matka mowila ojcu:"myslisz ze ta wiola od kowalskich wie ?pewnie ciotka jej sie wygadala..mówie ci ,że oni wszystko wiedzą..." czuje sie okropnie jak widze jak moi rodzicie sie zachowują i jak kluczą ciągle i jak ktos ich pyta o mnie to ciągle zmieniają temat itd.

Gość gość
a najlepsze jest w tym wszystkim,ze ludzie i tak wiedzą wszystko...bo przecież widza jak przyjezdzam z moim facetem do rodzinnego miasteczka i wiedzą wszystko od mojej dalszej rodziny nawet,bo dalsze ciotki wszystko rozpowiadają do ludzi.

Gość gość
No to się ochajtaj kto ci broni? Przedstaw tą sytuację swojemu facetowi z którym mieszkasz.

Gość gość
a dlaczego mam sie ohajtać ?mam ulegac presji otoczenia? mam charakter bojownika i zawsze postepowalam tak jak uważam za sluszne i bylam nonkonformistką!!ma teraz nagle robic cos wbrew sobie i dla innych ,żeby byli zadowoleni?a gdzie moje zycie?i moje zasady?nie chce slubu i dzieci i nie bede sie rozpisywac to dlaczego..poprostu nie chcę.i jestem szczesliwa . nie jestem gotowa na dziecko i nie mam instynktu macierzynskiego.mam powolywac na swiat istoty by je krzywdzić brakiem milosci? wole nie miec dzieci niz byc złą matką,jakich tysiące w tym kraju.

Gość gość
Piszesz, ze nie ulegasz presji otoczenia. Ty cały czas ulegasz presji otoczenia. Tupnęłaś nóżką, żyjesz jak chcesz - czyli bez ślubu, i cały czas masz z tego powodu wyrzuty sumienia.

Gość gość
sumienie to głos jezusa tak powiedział do faustyny kowalskiej ze bedzie przemawiał do ludzi przez sumienie ,kapłanów a potem przez cierpienie a gdy nie posłuchacie to zostawi was samych na pastwe demonów

Gość gość
ludzie..wyrzuty sumienia mam z powodu rodziców ze cierpia a nie z powodu swego wyboru zycia:) o to mi chodzilo....wy tez byscie sie czuly zle z tym ,ze wasza matka placze bo ludzie gadają.. dla mnie to bzdet ,ale moja rodzina patrzy tylko na to co ludzie mówią ,a najgorsze ,że ma rodzina to rodzina szanowana i porzadna..więc boli ich to ,że dziecko sie nie udało.

Gość gość
łamiesz 4 przykazanie pamientaj ze rodziece maja moc błogosławic lub przeklinac