Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dać herbatkę?

Polecane posty

Gość gość

mój maluch skończył miesiąc są takie herbatki z kopru włoskiego i rumianku dla dzieci które maja kolkę pisze na nich że od 1 miesiąca czy dac mu taką herbatkę? Zwłaszcza ze mieszkamy w ciasnym i dusznym mieszkaniu wietrzę cały czas inne pomieszczenia ale mam ciepło i co poradzę? Dalibyście herbatkę? Czy może samą wodę a może nic tylko pierś dawać? Karmię naturalnie.

Gość gość
przecież się nią nie otruje

Gość gość
Możesz podawać herbatkę z kopru niestety wielokrotnie wzmaga ona okresowo prukanie dziecka i przez to bóle kolkowe się nieco nasilają. To od dziecka i intensywności kolki zależy, jak zareaguje na herbatkę. Jeśli ma słabe bóle o jednej porze dnia czy nocy to może będzie skuteczna. W przypadku ostrych napadów i bóli całodniowych najlepszym lekarstwem może okazać się czas... Nie zaszkodzi spróbować :)

Gość gość
Nie zapomnij, że kooerku podajesz niewiele. Mojemu pomaga właśnie na delikatne bóle. Miewa je mniej więcej co 3 dni, nie da rady się wypróżnić. Dostaje koperku 40 ml i zanim wypije 150 m butli robi już kupę.

Gość gość
ja podaje dziecku samą piers ma 3 miesiace,w taki dzien jak dzis przystawiam czesciej do piersi

Gość gość
Nie dopaja się niemowląt karmionych naturalnie (czyli tylko i wyłącznie piersią). Niemowlęta nie muszą być dopajane nawet do 6 msc pod warunkiem że karmienie jest na żądanie.

Gość gość
Ja dawałam od 3 tygodni , dziecku też chce się pić

Gość gość
mój pił herbatkę bardzo mu pomagała, jest też "po 1 tygodniu" do zaparzania i ta jest lepsza od granulowanej a najlepiej to kupić w zielarskim koper włoski i zaparzać z tego

Gość gość
dziecku też chce się pić - no to przecież pije, z piersi.

Gość gość
Mi położna przy takiej pogodzie radziła dopajac, najlepiej wodą, ale herbatki też mogą być

Gość gość
Na piersi dziecko nie musi być dopajane niczym. Pokarm dopasowuje się do potrzeb dziecka. U nas jak były kolki to ja piłam herbatę z kopru, nawet mi smakowała, ale skuteczna raczej nie była. Trzeba przeczekać.