Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chciałam glosowac na kukiza, ale po obejrzeniu ostatniej debaty

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Skoro bez wahania nazywasz kogoś złodziejem i przychodzi ci to tak łatwo to śmiem twierdzić ze to ty kradniesz badz jestes złodziejem. Ja pracuję i nie narzekam,wykształcenie dało mi szanse na dobrą pracę i płacę i nie muszę się martwić o jutro.

Gość gość
padłam ze smiechu dziś Głupia babo ,tu chodzi o znaczenie słowa a nie co kto.Do szkoły!!!! wal i nie popisuj się bo jestes matołem

Gość gość
gość dziś A po co miał robić z siebie hrabiego,wystarczy ze miał łeb jak dojśc do pieniędzy i obiewcywać Polakom drugą Japonię,miał nawet zamiar kazdemu dac po 100tys. Teraz pławi się w majątku,leży ciągle na plażach w ciepłych krajach a Polacy są na bezrobociu

Gość padłam ze smiechu
własnie chodzi o znaczenie słowa, które jest przypisywane nieprawidłowo pewnej osobie. Bo prezydent ma pełnić funkcje przede wszystkim reprezentacyjną. I skąd ta agresja? Jakiś "bul" poczułaś czy może brak "nadzieji" tak cię zirytował? To tak z myleniem słowa "bynajmniej" z "przynajmniej"

Gość gość
Nie, niestety nie kardnę, ale może się nad tym zastanowię, skoro powszechnie złodzieje mają takie powazanie, kiedyś mówiło się, że kraść to wstyd, ale teraz chyba już nie. Rzokradli wszystko co było, kradną od 25 lat wszyscy w rządzie, ale PO to już przechodzi wszelkie granice. Dają sobie nagrody, podwyżki non stop, bez mrugnięcia i potem mówią "nie ma". Zarabiam średnio, ale i tak wiem jak każdy normalny człowiek, nawet jeżeli zarabiasz dobrze, to mógłbyś lepiej, ale oni ci to zabierają, dla siebie, zeby kieckę więcej sobie kupić. Ludzie zarabiają grosze, po 1500 zł a robią ponad miarę, bezrobocie, płace jak za miskę ryżu, kolesiostwo wszędzie. fajnie, ze patrzysz tylko na swój tyłek, twoim zdaniem ludzie mniej zdolni, mniej wykształceni, mniej bystrzy, chorzy, starzy nie mają prawa do życia. Do tego chce doprowadzić rząd, zeby zdechli z frustracji i braku środków. Nie mamy o czym rozmawiac bo reprezentujesz poziom ludzi z brakiem empatii, udław się swoją dobrą posadką. Tylko uważaj, bo nic nie jest stałe. I patrz sobie na Komorowskiego przy okazji - twojego guru. Widać się identyfikujesz z tym kretynem, bo nim jest, prostak zwykły, pooglądaj sobie jego występy, ale w TVNie bo tam pokazują jak mogą tylko to co się jeszcze względnie nadaje, dwoją się i troją, ale i tak wpadki widać...

Gość gość
gość dziś Mylisz się,nie mam swojego kandydata i nawet nie pójdę na wybory,ale tez nikomu nie ubliżam i nie wciskam że inni a nie on będą lepsi.Że Polska stanie się krajem kwitnącej wiśni,że będą mieć wszyscy pieniądze i opływać w luksusach.A skąd niby ma się to wszystko wziąc???? z pustego na Salomon nie naleje.Wszyscy do tej pory obiecywali i co??? Jak ich wszystkich słucham to ręce opadają,obiecanki cacanki...... .Uważam że wszyscy Polacy powinni godnie zarabiać i żyć,ale nasz naród jest taki że niewielkie szanse na dobrobyt,jeden drugiego niszczy.

Gość gość
gość dziś Wystarczy popatrzec tylko na twarze tych krzyczących,same prymitywy

Gość gość
A ja będę głosowała przeciwko Komorowskiemu i Dudzie. I apeluję o to samo. Nie dajmy się omamić telewizji i PO z PiS, że to jedyne ważne i liczące się kandydatury. Nie wiem czy Wam drogie pani, odpowiada sytuacja w naszym kraju czy nie. Mnie nie odpowiada. Mam dość aktualnych układów politycznych, dość PO, które tylko obiecuje a nie robi i dość PiS, bo politycy tej partii z Kaczyńskim na czele to banda skrajnych katolickich oszołomów, która niczego nie zmieni, a jeśli już to na gorsze. Wiem, że nie za bardzo jest na kogo głosować. Wczorajsza debata uświadomiła mi to jeszcze bardziej. Ale jeśli będziemy głosować na PO i PiS, to nic się nie zmieni. Sama mam poglądy liberalne. Nie zaglądam nikomu do łóżka, nie uważam, aby Kościół był właściwą instytucją do stanowienia prawa w tym kraju. Poza tym potrzeba nam ugrupowania, które zabierze się za tych wszystkich uprzywilejowanych w tym kraju. Może w końcu Kościół zacznie płacić podatki i samodzielnie zacznie opłacać emerytury księżom, jak i zacznie opłać lekcje katechezy? Nie może być tak, że ogromna cześć mojej wypłaty trafia do skarbu państwa, a księża do budżetu nie oddają nic, za to chętnie biorą. Kolejna sprawa to uprzywilejowani górnicy, policjanci i inne grupy, które na emeryturę trafiają o połowę szybciej niż inny obywatel. Żeby jeszcze zasadnie, ale większość jest uprzywilejowana bez powodu.

Gość gość
Ja na bank glosuje na Kukiza.

Gość gość
Gdyby tyle nie kradli to by tak nie było. To nei chodzi o to, ze z pustego salomon nie naleje, pieniądze są, ale oni wszystko przetracają, kradną, nic ludziom nie dają specjalnie, jeszcze odbierają. ohoho, to już po wyglądzie oceniamy? pięknie, tak, tylko ci wybierający BK są światli, piękni i mądrzy, widać :) A jednak jest przeciwnie, znma wielu ludzi, którym powodzi się super, ale na niego nie głosują bo to poniżej ich godności na takiego buraka głosować

Gość padłam ze smiechu
wiecie co? ja daleka jestem od ubliżania żonie Komorowskiego, bo to, że jest przy kości nie oznacza, że jest głupia. Niestety taka chyba jest:( I to czy waży 100kg czy ważyłaby 50kg nie zmieniłoby tego. Człowiek może być brzydki, gruby, ale mieć klasę. Niestety Komorowski jej nie ma, Kwaśniewski tez nie miał, ale żona nadrabiała za niego. Lech Kaczyński też był trochę taki bez klasy (ale moim zdaniem więcej jej miał od Komorowskiego), ale za to jego żona choć mniej urodziwa była naprawdę damą. I nawet moim zdaniem Jolkę Kwaśniewską w swojej wiedzy, obyciu przewyższała. A co ma Komoroski? Ani klasy, ani żony z klasą, ani nawet zasad dobrego wychowania. Wstyd mi za takiego prezydenta mojego kraju.

Gość gość
Kwaśniewski klasy nie miał, ale był dobrym dyplomatom, znał świetnie angielski i to już działało na jego korzyść w ważnych sytuacjach potrafił się zachować i dzięki tym wszystkim cechom czasem moze przez przypadek udało mu się załatwić parę pozytywnych rzeczy dla Polski. Żaden z Polskich prezydentów nie był dobry, ale byli chociaż mierni, ten jest poniżej wszelkiego poziomu. Popieram twoja wypowiedź...

Gość gość
PREZYDENT JEST NAM POTRZEBNY ŻEBY ZAWETOWAĆ KAŻDĄ KRZYWDZĄCĄ NAS USTAWĘ! Komorowski podpisał ta która gwarantuje mi że prędzej czy później stracę prawo jazdy które posiadam od 30lat! Tylko dlatego że nie jestem politykiem a lubię szybko jeździć.

Gość gość
Kwaśniewski znał angielski? Chyba Filipiński!

Gość gość
Kwaśniewski potrafił się dobrze zachować ale po filipińsku!

Gość padłam ze smiechu
jakiby Kwaśniewski nie był to przynajmniej jego wstyd maskowała Jolka. A żona Komorowskiego tylko ten wstyd potęguje. I powtarzam, że nie chodzi o jej gabaryty, ale o zachowanie. Kobietka tylko stanie i tyle z niej, co najwyżej walnie gafę jak i jej mąż. Zero klasy, ogłady. Poza tym jak historyk czyli humanista może robić takie błędy? Dyplom za upolowanego dzika kupił?

Gość padłam ze smiechu
może i angielski Kwaśniewskiego kulał, ale był lepszy od angielskiego Tuska:O A to już o czymś świadczy. O Komorowskim nie ma co się wypowiadać nawet w temacie języków obcych.

Gość gość
o co ci chodzi? Kwasniewski mowil z polskim akcentem i moze mial wyuczone to na pamiec ale mowil dobrze i przykro sie tego nie sluchalo. Posluchaj donalda ten to dopiero operuje angielskim:D

Gość gość
Jak Kwaśniewski byl prezydentem to myslalam, że szału nie ma, ale teraz jak patrze na tych kandydatów i prezydenturę komora to stwierdzam, ze Kwaśniewski byl naprawdę dobrym prezydentem, a jolka to już w ogóle byla swietna pierwszą damą. Wiadomo mieli wpadki i tez byli kretacze, ale jakos nas reprezentowali

Gość gość
Sami profesorowie od siedmiu boleści ,a może by tak było wystartować w wyborach i pokazać narodowi co potraficie.Owszem potraficie puszczać jad,oceniać wagę ciała,znajomośc języków,oceniać ktora kobieta była większą damą a sami tylko oczekujecie cudu że wam Kukiz czy Duda nawali .Ha ha ,już widzę wasze miny za rok ,obyście wszyscy jeszcze nie musieli chodzić na demonstracje pod Pałacyk, palić opony i inne tam .....dobra Bozia

Gość gość
nie ma co ukrywac ze ani kwasniewski ani kaczynski dobrymi prezydentami nie byli, ale najwiecej wstydu to sie polska najadla za rzadow tuska. tusk, komorowski to dwa wiesniaki (nie obrazam ludzi ze wsi teraz bo wielu z nich ma wiecej klasy). tusk uciekl dzieki znajomosci niemieckiego a komora wybral na prezydenta bo to glupek i mozna nim bylo sterowac. to samo teraz z kopaczowa robi. korwin ma racje- obozy pracy dla nich:D

Prezydent ma być reprezentatywny - to wiele waszych wpisów. Naprawdę ten kraj to ch.. dup. i kamieni kupa. Wy nie macie pojęcia jaka jest rola prezydenta, co robi, podpowiem wam dziołchy, że np. podpisuje ustawy. Podpisał wyższy vat, wyższy wiek emerytalny i inne wynalazki po. Nic tylko płakać nad tym narodem i brakiem wiedzy. SZOK

Gość gość
cześć i czołem kluski dziś Chłop powiedzioł co wiedzioł....hahahaha Wytłumacz to swojej babie,innym nie musisz,tego sie uczyli już w podstawówce

Gość gość
No tak, nie podoba się, zrób to lepiej, najlepiej zostań całym parlamentem, premierem i prezydentem w jednym :D jakieś zwiazki z PO? płacą za komentarze? Aleś się popisał :D było pisane przecież, że podpisuje ustawy (ja przynajmniej o tym pisałam) i że Duda, chcoiaż nie podoba mi się jego knadydatura to i tak byłaby lepsza od peowskiego pachołka bo by przynajmniej wszystkiego nie podpisywał jak leci co mu każą ;/. Chodziło o to, że prezydent powinien być również reprezentacyjny (skończcie już z tym reprezentatywnym!!) a Komor nie posiada żadnej z tych cech, czyli jest wybitnie beznadziejny.

Gość gość
owszem podpisał i jaki z tego wniosek? czy on w ogóle wiedział co podpisuje? Bo ja myslę, że był właśnie pod wpływem Tuska, tak jak teraz jest pod wpływem Kopacz, a Tusk dalej bata trzyma nad wszystkim:D Jeśli nie on to jego ludzie, bo mają za dobrze. Może czas zakończyć rządy PO?

Gość gość
widac ze na bula glosuja ci ktorzy mysla ze bedzie i jest on reprezentatywny:D

Gość gość
prezydent ma byc reprezentacyjny. Pisalo o tym juz kilka osob. Prezydent ma miec wladze ograniczona i taka tez ma, to, ze "bul" podpisywal ustawy wynikalo z tego, ze byl, jest i bedzie na uslugach PO. on nawet nie mysli samodzielnie, ale moze to i byloby mu wybaczone gdyby naszego kraju nie kompromitowal. Zreszta o czym tu pisac? Wybory i tak beda sfalszowane jak i te ostatnie. P.S. Nie jestem za Pisem i nie wesze teorii spiskowych, ale ostatnio jak sie okazalo ze wybory wygrywa pis to potem nagle wygralo po i co? I jakies przekrety zaczely wychodzic ale sprawe zatuszowano. Tak samo jak z tym ze panstwa polskiego nie ma. Jak widac to prawda.