Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

goraczka a szczepienie

Polecane posty

Gość gość

Corka od wczoraj goraczkuje. Raz ma 37 raz 38. Bylismy u lekarza osluchowo jest czysta czyli niby wszystko ok. Nie wiem skad ta goraczka jednak jutro ma drugie szczepienie. Nie wiem co robic to chyba nie najmadrzejszy pomysl by szczepic niemowlaka z goraczka

Gość gość
No daj spokój, nie szczep jej

Gość gość
nie szczepiłabym w takim wypadku. Coś się może dopiero wykluwać. Lepiej poczekać aż będzie zdrowa.

Gość gość
ja bym jednak poczekała ze szczepieniem.

Gość gość
Przeloz szczepienie, nie ryzykuj. Zdazysz zaszczepic.

Gość gośćagnieszka
Byłam w podobnej sytuacji. Pediatra zaleciła przełożyć szczepienie.

Gość gość
Oczywiście że tak nie można ryzykować, nic się nie stanie jak przełożysz szczepienie o tydzień lub nawet dwa tygodnie. U nas przy gorączce sprawdzał się milifen - ibuprofen w syropku, po trzech dniach okazało się że przyczyną gorączki była trzydniówka, bo na brzuszku i pleckach pojawiła się wysypka.

Gość Migea
Ja tez bym nie szczepiła, nic sie nie stanie jak odłożysz szczepienie o tydzień. Moze to jakiś wirus, a może jakies zabki idą, colokwiek by to było gorączka oznacza, że coś zaczyna sie dzieć w organizmie. Wspomniany Milifen na moje dziecko tez bardzo dobrze działa ale nie podawaj zbyt wczesnie, niech organizm sam powalczy.

Gość gość
Mam nadzieje że nie zaszczepiłaś dziecka z gorączką, u mojej kuzynki szczepienie przy stanie podgorączkowym miało straszliwe skutki. Ja synka nie szczepiłam nawet przy ząbkowaniu – bo miewał stany podgorączkowe i był rozdrażniony – poczekałam aż ząbek wyjdzie. Pamiętaj żeby przy wysokiej temperaturze nawadniać maluszka, u nas sprawdził się orsalit.

Gość gość
Absolutnie jej nie szczepić teraz, nic się nie stanie jak od łożysk szczepienie w czasie