Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

toksoplazmoza w ciazy! skierowanie mamy pomozcie!

Polecane posty

Gość gość
To jak sie zainteresowac skoro nie z kafe madralinska? Skoro jak widzimy nie od lekarza uzyskujemy potrzebne info a od internautek? Nie masz nic do powiedzenia konkretnego wiec milcz albo wyjdz z tematu.

Gość gość
no tak każda żyje na bezludnej wyspie i nie ma koleżanek które już były w ciąży i mają doświadczenie i pomogą czy polecą dobrego lekarza w danym mieście . Tu anonimowo każdy może napisać wszystko pytanie czy zgodnie z prawdą.

Gość gość
Procz kolezanek chyba warto popytac innych nawet na internecie nie? A nawet posprawdzac na necie o badaniach? Nie o to autorka pyta wiec po co sie udzielasz?

Gość gość
Już się nie udzielam miłego dnia :) Autorko powodzenia trzyma kciuki by wszystko było w porządku.

Gość gość
Znacie moze rowniez jakis podobny przypadek do mojego? Naprawde bardzo sie denerwuje. Czy wszystkie mialyscie to badanie robione?

Gość gość
Up

Gość gość
Halo? Wypowie sie ktos jeszcze?

wkurzajaca jest ta wymadrzajaca sie... ja tez wychodze z zalozenia, ze jak mnie lekarz na cos nie kieruje, a czuje sie dobrze, to nie musze tego robic i nie jest to niezbedne. nieraz jak probowalam lekarzowi sugerowac badania itp to jeszcze zostalam ofuknieta (nie mowie o swoim gin, tylko ogolnie). to lekarz ma obowiazek poinformowac pacjentke, jakie badania powinna zrobic, wypisac skierowania, jesli sie da albo wypisac, ktore ma zrobic na wlasny koszt. ja np robilam hiv, toxo ale tylko igg, co sie potem okazalo bledem, tsh, ft4 itp, ale np cytomegalii mi nikt nie kazal robic i nie widze powodu na to isc. rownie dobrze jeszcze tomografie sobie moge zrobic :O

Gość gość
Czemu okazalo sie bledem? Widzisz ale poinformowal cie o niezbednych badaniach mi nie wspomnial nic...

nie panikuj, nie ma innego laboratorium, gdzie by mozna bylo taniej to zrobic? u mnie w miescie sa np roznice w cenach. posiadanie kotow nie oznacza, ze musisz miec toxo. do tego - nawet jesli ja przeszlas, to dziecko jest bezpieczne, gorzej, gdybys ja miala teraz. ale i wtedy lekarz przepisuje antybiotyk najczesciej. po prostu odzaluj i zrob to badanie:P

Gość gość
No wlasnie jest tylko w jednym miejscu. Boje sie ze np choruje juz dluzszy czas i nic o tym nie wiem..do tego wlasnie przeczytalam pisty o tej cytomegali ktorej tez nie mam zrobionej i juz pelne gacie..jutro rano pojde zrobic..zaluje ze nie powiedzial mi gin wczesniej..po co te nerwy teraz :/

Gość gość
Dzieki za Twoje odpowiedzi uspokoily mnie troche :)

dlatego, ze igg pokazuje czy w ogole byla toxo, a igm bodajze, czy jest teraz, czy byla juz w przeszlosci.. jakos tak. w kazdym razie oba miana trzeba zrobic. igg i igm. dlatego moze u Cibie to 90 zl kosztuje. ja placilam za oba chyba 70. ale na nfz to tez nie jest refundowane, wiec jesli sie boisz zrob oba badania. no i bledem, bo 1. lekarz wyslal mnie tylko na igg, a potem wlasnie w 6 mc, gdy powtarzalam i inny lekarz kazal mi zrobic oba miana, to igm wyszlo ujemne - czyli zakazenia nie ma, ale igg wyszlo lekko dodatnie - dodatnie jest od 3, a mi wyszlo 3,39 :O taki smieszny wynik. tak, jakbym ja przeszla juz. tylko kiedy, skoro ostatnie badanie robilam w grudniu a nastepne w kwietniu, a igm nie mogloby w tym czasie spasc do zera niemalze. tak czy inaczej jak dostalam wynik to tez panikowalam, ale okazuje sie ze nawte jesli przebylam, to przebylam i nie stanowi to zadnego niebezpieczenstwa

Gość gość
Mam nadzieje ze jesli zrobie to szybko dostane wyniki i skonczy sie ten stres..dzieki za uspokojenie :)

Gość gość
Napisze jak tylko odbiore wyniki :) ale zatanawiam sie jeszcze nad ta cyklomegalia i hiv czy nie zrobic.. jej zaluje ze wczesniej nie wiedzialam..

Gość gość
hiv robilam, cytomegalii nie

Gość gość
Odebralam wyniki badan hiv toxo i cyto o ile dobrze te dwa ostatnie interpretuje wyszly ujemne :)! wychodzi na to ze nigdy na nie nie chorowalam ! :)))

Gość gość
A hiv co dodatni wyszedł?? Nie wiem z czego się cieszysz

Gość gość
Napisalam ze dwa ostatnie o ile dobrze interpretuje. Hiv oczywiste ze ujemny bo innej interprrtacji nie ma albo minus albo plus wiec zamknij sie jak masz takie wypowiedzi denne dawac pustaku