Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mleko bez laktozy

Polecane posty

Gość gość

Mój syn nie może pić zwykłego mleka, bo ma po nim bóle brzucha i biegunki. Niedawno odkryłam w lidlu mleko bez laktozy. Niestety, ostatnio nie widziałam go i zastanawiam się czy to był tylko produkt tymczasowy czy jest tam zawsze, a po prostu tego dnia zabrakło. Czy któraś z was też ma takie problemy i orientuje się, gdzie można takie mleko kupić?

Gość gość
nutramigen-na recepte-nie zawiera laktozy inna opcja to mleko normalne + delicol kropelki na laktoze

Gość gość
To jest stały produkt.

Gość gość
Dzięki. W takim razie wstąpię jeszcze do innego lidla, może coś dostane i zrobię większe zapasy.

Gość gość
W normalnych sklepach tez sa, tzn. w marketach polskiej marki, w Biedronce jakies biedronkowe, w Rossmannie jakies rossmanniowe. Wbrew pozorom nie problem dzis o takie mleko. Bo jak mniemam chodzi ci o takie dorosle mleko w kartoniku.

Gość Maaartynka90
Ja mogę się pochwalić że, przy mojej diecie nietorującej laktozy pomogła mi Mlekovita wproadzając właśnie produkty bez laktozy. Dzięki tym produktom mogę znowu pić białą kawę i zajadać się kanapkami z serem, które uwielbiam.

Gość pamela90

To ja Wam powiem ze jesli chodzi o mleko to u nas idzie tak samo dużo jak wody :). Jak wracam z pracy to wjeżdzam do polo obok mojego domu i od razu kupuje 12 szt, żeby dwa razy nie chodzić. Kupuje ich markę Mleczna polana, bo w zasadzie to nie widzę różnicy z innymi mlekami. A na 12 szt to już trochę kasy oszczędzam. I nie mamy problemów z nietolerancją laktozy wiec akurat to mleko jest dla nas najlepsze.