Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hcg takie wyniki ktory to tydzien

Polecane posty

Gość gość

98 292 mlU/ml kobiety ciezarne przyblizony wiek ciążowy (w tygodniach) 0.2-1tydzień 5- 50 mlU/mL 1-2tydzień 50-500mlU/ml 2-3tydzien 100-5000mlU/ml 3-4tydzień 500-10 000mlU/ml 4-5tydzień 1000-50 000mlU/ml 5-6tydzień 10 000- 100 000mlU/ml 6-8tydzień 15 000- 200 000mlU/ml 8-12tydzień 10 000-100 000mlU/ml o co tu chodzi miesiaczke miałam 2marca u ginekologa byłam 8 kwietnia byl pecherzyk 2,5mm (to byl 5tyg i 2 dni ,lekarz stwirdzil ciaza 4 i 2 dni . na usg bylam 4 maja wtedy lekarz pwiedzial ze to ciaza 7ipol tygodnia. 7 i pol tygodnia usg czy to od zaplodnienia( powinien byc 9 od om) . chyba to sie nie rozwija

Gość gość
Nie wiesz dokładnie kiedy miałaś owulację. Terminy z usg moga na różnych etapach nieznacznie od siebie odbiegać i u Ciebie tak jest. Z bhcg nie da się ustalić wieku ciąży. Wiek ciąży z usg to wiek od OM nie od zapłodnienia.

Gość gość
Generalnie Twoja ciąża jest co najmniej o jakiś tydzień młodsza niż wg terminu OM. Na usg powinnaś mieć napisane EDD - to jest przewidywany termin porodu. Z doświadczenia wiem, że lekarze biorą pod uwagę ten termin z najwcześniej wykonanego usg. Rzadko kiedy porody następują dokładnie w tym dniu, jest to termin orientacyjny, a rozpiętość wynosi 4 tygodnie, wiec sporo.

Gość gość
Czy moje niedbanie o siebie(nie wiedzialam ze jestem w ciazy) po dowiedzeniu sie malo co jadlam bardzo duzy stres) moglo to wplynac na rozowoj dziecka jego wielkosc jak na ten tydzien)

Gość gość
Niespecjalnie.

Gość gość
to co z tą beta któremu tygodniowi ona odpowiada

Gość gość
jak widać zakresy są bardzo szerokie -czyli od 5tc w górę.Przy tak wysokiej becie o wiele lepsze jest usg. Beta jest tylko orientacyjna jak widać.