Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

porada (prawna?)moze ktos mial podobna sytuacje.co moge zrobic?

Polecane posty

Gość gość

mam taki problem, w sierpni zeszlego roku pozyczylam koledze sume 3500 zl na dwa tygodnie. potem poprosil mnie czy moze oddac po wyplace pozniej 1 koljenego miesiaca i tak dwa razy . opowiadal mi o swojej ciezkiej sytuacji dlatego mu pozyczylam z tym ze jak sie okazalo po kilku miesiacach ta ciezka sytuacja byly poprostu wakacje z dziewczyna. kiedy powiedzialam ze dluzej czekac nie zamierzam w odpowiedzi dostalam wiadomosc ze moge sobie podawac go na policje on nie ma w pl meldunku wiec z niego tej kasy komornik i tak nie sciagnie. mam wydruk przelewu bo przelewalam mu na konto i kilka wiadomosci meilowych oraz smsowych i fb kiedy przepraszal ze teraz nie moze oddac i ze obiecuje w innym terminie. czy moge taka srawe podac do sadu czy gdzie kolwiek, potrzebuje tych pieniedzy bo teraz sama jestem w trudnej sytuacji i kazdy grosz jest dla mnie wazny.

Gość gość
Poszukaj u siebie w okolicy biura porad obywatelskich, albo obywatelskiego biura porad prawnych (różnie się nazywają) Tam za darmo są udzielane porady. Te biura wiedzą też które biura płatne czasami udzielają bezpłatnych. Możesz też na najblższym wydziale prawa się spytać (studenci starszych lat darmo też udzielają porad). Bo w temacie niestety nie mampojęcia jak to wygląda

Gość gość
Aha - poczytaj o przedsądowym wzywaniem do zapłaty.

Gość gość
nie mieszkam w polsce :/

Gość gość
takie pismo przedsadowne wezwanie do zaplaty moge wyslac sama?

Gość gość
Wejdź na jakieś forum prawne a najlepiej poradz sie prawnika. Czasem sa darmowi w miastach.