Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki dobry rowerek biegowy?

Polecane posty

Gość gość

Chce kupić chrześniakowi, budżet nieograniczony.

Gość gość
Dobry, to jest taki, dostosowany do dziecka.. czyli taki, by dziecko bez problemu dotykało całymi stopami do podłoża i było w stanie bez większych kłopotów taki rowerek unieść, podjechać nim pod krawężnik, przełożyć nogę na drugą stronę itp. Więc wszystko zależy od wieku dziecka (bo ok 20 miesięczne dziecko ma inną koordynację ruchową niż prawie 3 latek), od jego wzrostu i wagi. Dobry rowerek raczej nie powinien być kupiony w supermarkecie, powinien być jakieś sprawdzonej firmy, bezpieczny. Dobrze by było, gdyby miał regulację siodełka i kierownicy. Im dziecko młodsze i niższe, tym koła powinny być mniejsze. Ja mogę się tylko wypowiadać na temat rowerka, które posiada moje dziecko. Kupiłam rower w styczniu na urodziny dla naszego dwulatka. Ale moje dziecko drobniutkie.. lekkie, niskie. Dlatego wybór padł na rower PUKY LR M ... jest to malutki rowerek niemieckiej firmy, ma ramę tuż nad podłożem, więc nawet niskie czy po prostu młodsze dziecko może samo bez problemów na rower wsiąść. Koła są nieduże, rower lekki, więc maluch sobie świetnie radzi. Następny z tej firmy to PUKY LR L, jest większy, ma większe koła.. a co do ramy, to nie pamiętam, czy jest wysoko, czy nisko. Mnie zależało na jednym z mniejszych rowerków, dlatego brałam M- musiałam kupić na allegro, gdyż nigdzie w mieście, w sklepie stacjonarnym nie znalazłam :( Zanim się zdecydujesz na jakiś rower.. to dowiedz się, jakiego wzrostu jest dziecko, albo jakiej długości ma nogi (od strony wewnętrznej).. Sprawdzaj w opisach zawsze wagę rowerka oraz najniższą odległość siodełka od podłoża (w puky lrm to 30cm). Niektóre rowerki mają hamulce czy blokadę kierownicy. To jest dobre dla dzieci powyżej 3,5 roku.. Młodsze lepiej, żeby z hamulca nie korzystały, bo może to być niebezpieczne.

Gość gość
Grześ ma prawie dwa latka i ma 87 cm. Niestety nie wiem jak z długością nóżki. Chciałam zamówić mu rower na allegro i wysłać bezpośrednio do niego, bo niestety nie będę mogla jechac na jego urodziny (dzieli nas 900 km).

Gość gość
Kokua - mamy i polecamy - rowerek amortyzowany

Gość gość
Wejdź sobie na stronę www.jezdzik.com.pl tam jest cała masa rowerkòw biegowych. Dla maluchów i dla starszych.

Gość gość
No to myślę, że ten rowerek byłby dobry. Jak my kupowaliśmy w styczniu, to dziecko miało ok 84cm, rowerek wg producenta jest od 85cm.. Teraz dziecko ma 27 miesięcy, ok 86cm (wiadomo, z tym mierzeniem u dwulatków różnie bywa), i idealnie dosięga nóżkami do podłoża.. jedyne co, to tera zauważyliśmy, że chyba kierownicę o ok 1cm podniesiemy. Synek waży 11 kg, radzi sobie z rowerkiem na krawężnikach bez problemu.. potrafi podnieść, wjechać.. Poszukaj na you tube filmików, zobacz na allegro jak wygląda. Przy 87cm, to rowerek musi być na prawdę mały!!! Gdy siodełko będzie za wysoko, dziecko nie będzie dotykało całą stopą do podłoża i będzie miało problemy z utrzymaniem równowagi. Więc ja polecam ten rowerek, który ma mój syn, czyli puky lr m. Ja tylko ten znalazłam z siodełkiem na wysokości 30cm od podłoża.. Moje dziecko jest zadowolone :) Nieważne, co wybierzesz, ale przy tak niskim dziecku musisz szukać niskiego i malego rowerka, z małymi kołami, żeby sobie poradziło z prowadzeniem...tym bardziej, że dziecko małe, nie ma 2 lat.. Przejrzyj fotki tego puly lr m, zobacz filmiki. Może ktoś podrzuci propozycję innego rowerka, ale ja szukałam długo.. i nic małego, porządnego, lekkiego nie znalazłam.

Gość gość
Puky LRM zdecydowanie

Gość gość
hudora taki bialo zielony syn mial 2 latka i 3 miesiace jak zaczal jezdzic do teraz jeszcze na niego pasuje i czasami nim smiga :) polecam

Gość gość
a ma 4 latka i 3 miesiace zapomnialam do pisac

Gość gość
www.jlbaltic.istore.pl - Tanie rowerki biegowe. polecam.

Gość zalotka654
Fajny rowerek biegowy widziałam na: http://profitness.pl/62-pojazdy-dzieciece#/ . Zresztą mają tam mnóstwo ciekawych i pomysłowych pojazdów dla dzieci nie tylko rowerki biegowe, które mogą wam się spodobać dla swojego dziecka. Szybka wysyłka i fajne ceny.

Gość gość
Synkowi kupiłam właśnie biegowy rowerek i uważam, że to najlepsza możliwość. Na electro.pl są dostępne firny Kinderkraft jaki mamy. Naprawdę porządne rowerki.

Gość gość
Pukym jest super.mój syn tak go kocha,ze nie chce jeździć na zwykłym rowerze.

Gość gość
Może u Lionelo sobie przejrzyj rowerki, a nuż widelec coś Ci się spodoba, na http://lionelo.com/product_category/rowerki-i-pojazdy/ są fotki z opisami. Ja stąd kupowałem jeszcze jesienią synkowi w prezencie takie dwa kółka i ma dużo frajdy z tego, rower regulowany z wygodnymi poręcznymi nakładkami na kierownicę, także ręka mu nie spada, jakiś większych wypadków nie miał jak na razie ;>

Gość justa12

Polecam przejrzeć ofertę rowerków biegowych na bobozakupy.pl my w zeszłym roku kupowaliśmy własnie tam rowerek biegowy , bardzo dobry jakościowo.  Dodatkowo cenowo jak najbardziej ok polecam.